fbpx
Γενική

Οι δύο άγγελοι!!!

Γράφει ο Παναγιώτης Κιμούντρης*

Δύο άγγελοι ταξίδευαν . Σταμάτησαν να ξαποστάσουν σε ένα πλούσιο σπίτι . Η οικογένεια των πλουσίων που ζούσε εκεί δεν τους επέτρεψε να μείνουν στο δωμάτιο των καλεσμένων . Τους έδωσε ένα μικρό δωμάτιο στο υπόγειο. Ενώ έφτιαχναν τα κρεβάτια τους , ο ηλικιωμένος άγγελος παρατήρησε μια τρύπα στον τοίχο και αμέσως την επισκεύασε. Όταν ο νέος άγγελος τον ρώτησε γιατί το έκανε , ο ηλικιωμένος του είπε:
«Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται!»
Συνεχίζοντας τον δρόμο τους την επόμενη νύχτα οι άγγελοι έφτασαν σε ένα φτωχό σπίτι. Εκεί ζούσε ένας φτωχός χωρικός , πολύ φιλόξενος. Έμενε εκεί μαζί με την γυναίκα του. Αφού οι άγγελοι μοιράσθηκαν το φτωχό φαγητό που είχαν , οι χωρικοί τους οδήγησαν στο κρεβάτι τους, όπου τους είπαν να ξεκουραστούν όσο αυτοί ήθελαν.
Όταν σηκώθηκαν οι άγγελοι το επόμενο πρωινό βρήκαν τον χωρικό με την γυναίκα του να κλαίνε. Η μοναδική αγελάδα που τους έδενε το γάλα και τους έτρεφε είχε πεθάνει! Οι άγγελοι έδωσαν κουράγιο στον χωρικό και συνέχισαν τον δρόμο τους. Ο νέος άγγελος ρώτησε τον γέρο , γιατί συμβαίνουν όλα αυτά !
« Ο πρώτος άνθρωπος είχε τα πάντα και όμως τον βοήθησες» «Η δεύτερη οικογένεια είχε τόσο λίγα και όμως μας τα έδωσε όλα και εσύ άφησες την αγελάδα τους να πεθάνει ».
«Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται!» του είπε ο γέρο- άγγελος.
«Όταν μείναμε στο άθλιο υπόγειο παρατήρησα ότι η τρύπα στον τοίχο ήταν αποθήκη χρυσού. Επειδή ο πλούσιος δεν ήθελε να μοιράσει τον πλούτο του με τους άλλους , έχτισα και έκλεισα την τρύπα στον τοίχο για να μην βρει το χρυσάφι. Την περασμένη νύχτα όταν κοιμόμασταν στο σπίτι των φτωχών χωρικών , ήλθε ο άγγελος του θανάτου να πάρει την ψυχή την γυναίκας του χωρικού , αλλά εγώ του έδωσα την αγελάδα. Έτσι έσωσα την γυναίκα του».
«Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται!»
Πολλές φορές αυτό συμβαίνει όταν η ζωή δεν κυλά όπως θα έπρεπε.
Αν έχεις πίστη ξέρεις ότι σου συμβαίνει γίνεται προς όφελος σου! Πιθανόν να μην ξέρεις πώς ( ίσως να ήθελε να σε προστατέψει ο Θεός ) αλλά ξέρεις ότι αυτό συμβαίνει.
Σε μια οικογένεια χωρικών ο θάνατος πείρε πρώτα τον αγνό χωρικό, μετά ο άγγελος του θανάτου πήρε την γυναίκα του παιδιού του, αλλά προστάτεψε την μικρή κόρη του.
Ορισμένοι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή μας και φεύγουν τόσο γρήγορα.
Ορισμένοι γίνονται φίλοι μας και μένουν κοντά μας. Αφήνουν τα ίχνη πάνω στην καρδιά μας. Εμείς δεν είμαστε οι ίδιοι, γιατί η φιλία τους μας άλλαξε.
Το χθες πέρασε!
Το αύριο είναι άγνωστο.
Το σήμερα πρέπει να το θεωρούμε σαν δώρο ( present=παρών, prezent=δώρο ) . Πιστεύω ότι η ζωή είναι ένα θαυμάσιο δώρο του Θεού, ζήσε και γεύσου την κάθε στιγμή της, πάρε τον προσωπικό μικρό σου άγγελο και κράτα τον κοντά σου. Είναι ο άγγελος- φύλακας σου σταλμένος να σε προστατεύει!

* Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης
και Πληροφορικής
Δαγκλή 1- 3 Τηλ. 25641068881
www.neagnosi.gr- [email protected]

Σχετικά Άρθρα