Γενική

Ραντεβού του χρόνου, έδωσαν οι κάτοικοι του Πετεινού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα «Αλεκτώρεια 2009»

Εκατό τοις εκατό επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις «Αλεκτώρεια 2009», οι οποίες έλαβαν χώρα στον οικισμό του Πετεινού του Δήμου Βιστωνίδας. Ο οικισμός μέτρησε ακόμη μία επιτυχία, η οποία αφορά στο θεσμό «Αλεκτώρεια», η διοργάνωση του οποίου ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε το μεγάλο ποντιακό γλέντι στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, το βράδυ του Σαββάτου, στο οποίο παραβρέθηκαν πολλοί από τις πολιτικές και θρησκευτικές αρχές, ανάμεσα στους οποίους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμων, ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι φορείς του νομού. Τραγουδιστής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Ορφανίδης και λυράρης ο Γιώργος Μελισσόπουλος. Ο χορός και το τραγούδι κράτησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένας νεοτερισμός της βραδιάς ήταν η βράβευση των ψηστών, οι οποίοι συμπλήρωσαν 10 χρόνια δουλειάς στο θεσμό.
Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε ιερή ακολουθία στην εκκλησία του χωριού Πέτρου και Παύλου, ενώ ακολούθησε και περιφορά της εικόνας των Αγίων.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα με τις αθλητικές διοργανώσεις στο γήπεδο του Πετεινού, οι οποίες σήμαναν και τη λήξη των «Αλεκτωρείων 2009».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα