Γενική

Η βόμβα έσκασε στα χέρια τους και τράπηκαν σε φυγή

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης προχθές το βράδυ ενώ συνεδρίαζε η ΟΝΝΕΔ- Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Ξάνθης μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στις 11 παρά 20 στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ, στην οδό Μιχαήλ Βόγδου 18 απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας. Η έκρηξη έγινε στον πρώτο όροφο του κτιρίου και ενώ στο δεύτερο ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΟΝΝΕΔ.
Φαίνεται ότι οι άγνωστοι προσπάθησαν αυτήν την φορά να κάνουν ένα φαντασμαγορικό χτύπημα. Όμως η τύχη δεν τους χαμογέλασε. Οι πρώτες εκτιμήσεις από την αστυνομία της Ξάνθης λένε ότι πιθανότατα ανεβαίνοντας οι δύο νεαροί από τον πρώτο στον δεύτερο όροφο του τετραώροφου κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης, τους έπεσε η τσάντα με την βόμβα, με αποτέλεσμα αυτή να εκραγεί πρόωρα. Η σήμανση της Ξάνθης περισυνέλλεξε όλα τα υπολείμματα του μηχανισμού και αποχώρησε επικεντρώνοντας τις προσπάθειες στον εντοπισμό των δύο νεαρών επίδοξων τρομοκρατών που πιθανότατα είναι τραυματισμένοι.
Στα γραφεία της ΝΟΔΕ έφτασαν το βράδυ της Κυριακής αρκετοί πολιτικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας Κοντός, Μωραϊτης κλπ, αλλά και πολίτες που άκουσαν την έκρηξη εκατοντάδες μέτρα μακριά. Υλικές ζημιές δεν υπάρχουν, ούτε και προκλήθηκε πυρκαγιά στο σημείο.
Μετά από δυο ώρες αποχώρησαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης στην οποία εξερράγη πρόωρα ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. (Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας παρέμεινε ένα μόνο περιπολικό μέχρι το πρωί για παν ενδεχόμενο).

Σχετικά Άρθρα