Γενική

Β. Καστρινάκης: Ο συνδυασμός Ε.Δ.Ο. έχει αρχηγό τον Παυλακάκη

Αν είναι επιτυχημένος ή αποτυχημένος θα το κρίνει πρώτα ο ίδιος ο συνδυασμός και μετά οι δημότες

Μια επιστολή παρέμβαση έστειλε χθες στην εφημερίδα μας το μέλος του συνδυασμού Παυλακάκη και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπείρου κ. Βαγγέλης Καστρινάκης αναφερόμενος στα τελευταία τεκταινόμενα, την διάσπαση του συνδυασμού και την διαγραφή Μακρίδη.
Η επιστολή του κ. Καστρινάκη η οποία στην ουσία στηρίζει τον αρχηγό του συνδυασμού του αναφέρει:
«Κύριε Καρυπίδη,
Νιώθω την ανάγκη να στείλω αυτή την επιστολή σε δημόσια ανάγνωση, αγανακτισμένος όπως και εκατοντάδες συνδημότες μου με αυτά που συνέβησαν στον πολύπαθο δήμο μας, γεγονότα που δεν τιμούν κανέναν. Ή χαμένοι νιώθουν ή κερδισμένοι. Είναι απορίας άξιο πως με περισσή ευκολία κάποιοι παίρνουν επάνω τους ολόκληρη δημοτική παράταξη μόνο και μόνο επειδή εκμεταλλευόμενοι πενιχρές θέσεις εξουσίας και πουλώντας ελπίδες κατάφεραν ο αριθμός των ψήφων της εκλογής τους να είναι μετρίσιμος.
Αυτή η παράταξη δεν στήθηκε χθες και πόσο μάλιστα από άτομα που τόσο εύκολα διαχωρίζουν την θέση τους απ αυτήν. Αυτή η δημοτική παράταξη στήθηκε από την έναρξη του Καποδίστρια και από πάρα πολλούς πραγματικά αγωνιστές που δεν δελεάστηκαν που τόσο εύστοχα χθες περίγραψε συνδημότης μας ως σύστημα Χατζηευαγγέλου.
Μην ξεχνάτε ότι βιώσαμε μια αποστασία αρχηγού της παράταξης. Μια άδικα και με σκιές χαμένη εκλογική αναμέτρηση και μια επεισοδιακή εσωκομματική διαμάχη και όμως όχι μόνο αντέξαμε αλλά και διευρύναμε την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού (που τόσο εύκολα θέλουν τώρα οι αυτόκλητοι αρχηγίσκοι να οικειοποιηθούν) με αξιόλογους δημότες από άλλους πολιτικούς χώρους που με καθαρή ψυχή και αγάπη για τον τόπο τους έδωσαν τη μάχη απέναντι στην υπάρχουσα δήθεν δημοτική αρχή.
Για την ιστορία θα σας αναφέρω ότι η προηγούμενη αντιπολίτευση αν και από δύο διαφορετικές παρατάξεις, αν και μέσα στην παράταξη της Ν.Δ. υπήρχε εσωκομματικός αγώνας για την αρχηγία, λειτούργησε και γόνιμα και αποδοτικά για τους δημότες με διαρκή αγώνα τόσο από τους εκλεγμένους μέσα στα δημοτικά συμβούλια όσο και από τα στελέχη του συνδυασμού έξω στον κόσμο.
Μεγαλύτερη κόντρα από την κόντρα Μίχογλου-Καραλευθέρη δεν υπήρξε. Και όμως ποτέ μα ποτέ ο Θωμάς δεν αμφισβήτησε την αρχηγό του συνδυασμού. Ποτέ ο κ.Λαμπαδάρης δεν κράτησε διαφορετική γραμμή από την απόλυτη λογική με γνώμονα το συμφέρον του δήμου μόνο και μόνο για να φανεί ή να προβληθεί. Μακάρι ο δήμος να έπεφτε στα χέρια αυτών των ανθρώπων.
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, την αηδία και την οργή που νιώθω όταν μέσα από τα διορισμένα γραφεία τους κάποιοι με το πρόσχημα, ότι ‘δεν μπορούμε να λέμε όχι στα έργα’, δίνουν άλλοθι σε μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή. Σε ποια έργα δεν μπορούσαν να πουν όχι; Σ’ αυτά που δεν έγιναν. Δεν βλέπουν την κατάντια στα χωριά μας; Δεν βλέπουν την ανύπαρκτη καθαριότητα, την παντελή έλλειψη προοπτικής ανάπτυξης, την αποτυχημένη διαχείριση, που δεν μπορούσαν να πουν όχι στο τίποτα. Ας αφήσουν τα προσχήματα κι αν δεν τους «καλύπτει» η αρχηγία Παυλακάκη να κάνουν ένα ευρύ μάζεμα όλου του συνδυασμού και να θέσουν θέμα αρχηγού και όχι να αυτονομούνται και να αυτοπροτείνονται σε θέσεις μοιρασμένες υπόγεια από την δημοτική αρχή.
Για να κάθονται στη θέση του δημοτικού συμβούλου πάρα πολλοί αντιστάθηκαν και δούλεψαν για να χτιστεί η σκάλα που ανέβηκαν. Μόνοι τους ούτε σε καλάμι δεν μπορούν ν ανέβουν. Γιατί δεν βγήκαν αυτοί μπροστά; Να βγουν αυτοί στα χωριά. Να μας φωνάξουν όλους. Εκτός εάν το «βγήκαμε στα χωριά» εννοούν την πλατεία Τοξοτών και Μαγγάνων.
Με ποιο δικαίωμα ο Μακρίδης και ο Πραφτσιώτης θεωρούν ότι αυτοί είναι ικανοί να εκπροσωπούν τον συνδυασμό σε διάφορες θέσεις και όχι κάποιος άλλος;
Μήπως νομίζουν ότι τους διορισμούς τους τα τελευταία χρόνια τους πήραν λόγω σπουδών ή εξειδικευμένων ικανοτήτων; Μάλλον είδανε τον ίσκιο τους και νομίζουν ότι είναι διπλοί.
Κύριε Καρυπίδη
Ο συνδυασμός Ε.Δ.Ο. έχει αρχηγό τον Γιώργο Παυλακάκη.
Το αν είναι επιτυχημένος ή αποτυχημένος θα το κρίνει κατά την άποψη πολλών συνδημοτών μας πρώτα ο ίδιος ο συνδυασμός και μετά οι δημότες (και μιλάω για συνδυασμό δεν εννοώ μόνο τους εκλεγμένους, γιατί οι μισοί απ αυτούς δεν υπήρχαν πριν τις εκλογές και συνέχισαν να μην υπάρχουν ούτε μετά. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι που τώρα έχουν και άποψη αν ο Παυλακάκης είναι καλός ή κακός αρχηγός δεν κάνουν τον κόπο ούτε στα δημοτικά συμβούλια να παραστούν, μην έχοντας την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθούν).
Εμείς όσο ο Παυλακάκης είναι αρχηγός του συνδυασμού θεσμικά τον στηρίζουμε. Και αν κάποιος απ αυτούς θέλει να μάθει πόσοι είμαστε εμείς, το τηλέφωνο μου μέσω της εφημερίδας σας στη διάθεση του για μια βόλτα στον Τόπειρο.
Τελειώνοντας και πριν σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία θέλω να σας μεταφέρω τα λόγια ενός γέρου Κρητικού Καπετάνιου «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ».
Χίλια ευχαριστώ για την φιλοξενία».
Καστρινάκης Βαγγέλης

Σχετικά Άρθρα