Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Δικαιωθήκαμε έστω και με καθυστέρηση 2-3 χρόνων!!!! Τελικά ο επικεφαλής της παράταξης της Ν.Δ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου Γιώργος Παυλακάκης, πριν «κι άλλοι γαλάζιοι δημοτικοί σύμβουλοι Τοπείρου ακολουθήσουν», ΔΙΕΓΡΑΨΕ χθες (έθεσε εκτός παράταξης), τον γνωστό έμπορο αλλά και…συνεταιριστή ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΙΔΗ, άνθρωπο του Κοντού και μάλιστα ιδιαίτερα ΕΥΝΟΗΜΕΝΟ από τον πρώην Υπουργό και την παράταξη της Ν.Δ.!!! Αφού παρά το «αμαρτωλό» του παρελθόν στα συνεταιριστικά εργοστάσια και θέσεις πήρε αλλά και έτυχε μιας «σκανδαλώδους» μεταχείρισης από την Διοίκηση της ΕΑΣ Ξάνθης (Χατζηελευθεριάδης) και της ΣΕΚΑΠ Ξάνθης (Παππάς και Ράπτης)!!!! Σύμφωνα με πληροφορίες μου, με την απόφαση Παυλακάκη διαφώνησε μόνο ο γνωστός συνδικαλιστής της ΣΕΚΑΠ και κουμπάρος του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργος Κίτσος, ενώ πιθανόν να «διαγραφεί» και ο Πραφτσιώτης που επίσης μπήκε στην νέα δημοτική Α.Ε. (θα διαχειρίζεται τα δημοτικά ακίνητα κλπ και θα μπορεί να «ξοδεύει» χρήμα χωρίς να γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο κλπ) χωρίς να έχει την έγκριση της πλειοψηφίας της παράταξης. Πληροφορίες λένε ότι η νέα Α.Ε. έγινε από τον Χατζηευαγγέλου επειδή η περιβόητη ΔΕΤΑ πολύ πιθανόν να διαλυθεί! Λόγω της προχωρημένης ώρας (20.00) που συνεδρίαζε χθες το Δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου και ο κύριος Παυλακάκης γνωστοποίησε την διαγραφή Μακρίδη, περισσότερες λεπτομέρειες αύριο…
Μαχητής
Πικρή… ζάχαρη φαίνεται να κερνά η άλλοτε κραταιά Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) στους εργαζομένους της, καθώς η αβεβαιότητα που νιώθουν για την επόμενη μέρα μοιάζει να μετατρέπεται σε μόνιμο βρόγχο.«Μοναδική μας ελπίδα, για να νιώθουμε ότι έχουμε δουλειά, είναι η μονάδα ενσάκισης στην οποία γίνονται τα σακουλάκια του ενός κιλού ζάχαρης. Ολοκληρώνουμε την αποψίλωση του εργοστασίου. Πρέπει να γίνει κάτι… Σε λίγο το εργοστάσιο θα μοιάζει με φάντασμα», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Ξάνθης, Δημήτρης Χατζηκατσούπης.
Αδέσμευτη
«Θύμα» της αξιοποίησης του ακινήτου του Βενιζέλου στην οδό Τσαλδάρη, δεν είναι μόνο η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης που στεγάζεται εκεί, αλλά και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, που επίσης στεγάζεται εκεί τα τελευταία 20 χρόνια!Το Παράρτημα Ξάνθης κοινοποίησε γι’ αυτό το λόγο αναφορά – διαμαρτυρία τόσο στον Εισαγγελέα Ξάνθης όσο και στους κ.κ. Νομάρχη – Δήμαρχο – Υπουργούς – Βουλευτές ζητώντας πρώτον να του επιτραπεί η είσοδος για να διασωθεί το ιστορικό αρχείο και φυσικά να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης στην Ξάνθη.
Θράκη

Μπορεί στο σύνολο του Νομού να λειτούργησαν αρκετά καλά τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ωστόσο όπως λέει και ο σοφός λαός μας, με τον Θεό δεν μπορεί κανένας να τα βάλει και αυτό διαπίστωσαν όσοι επισκέφθηκαν κατά τη νεροποντή της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής τα Κιμμέρια, όπου για ακόμη μια φορά το ρέμα έκανε το θαύμα του πλημμυρίζοντας την επαρχιακή οδό και δημιουργώντας μικρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Κατά τα άλλα όσο νερό και να έριξε την περασμένη εβδομάδα, η γη απέδειξε περίτρανα πως το χρειαζόταν και μπόρεσε να το απορροφήσει εμπλουτίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας.
Φωνή της Ξάνθης

Συνελήφθη αναγράφει το αστυνομικό δελτίο ουκρανή που εκδιδόταν στην πόλη μας μαζί με τον μεσήλικα μαστροπό της. Όμως το «ζουμί» δεν βρίσκεται στην ίδια την είδηση αυτή κάθε αυτή όσο στα παρεπόμενα της. Σύμφωνα λοιπόν με τα «ψιλά γράμματα» του αστυνομικού δελτίου, στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε ατζέντα με ονόματα, διευθύνσεις και άλλες ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις γνωστών και επιφανών συμπολιτών μας. Λέτε να υπήρχε και στην πόλη μας «βίλα οργίων» ή έστω «ροζ γκαρσονιέρα» αλά Λάρισα και να έχουμε οικογενειακά δράματα; Οψόμεθα.
Εμπρός

Σχετικά Άρθρα