fbpx
Γενική

Σύσκεψη ΓΕΣΑΣΕ την Δευτέρα για τις επιδοτήσεις των καπνοπαραγωγών

Καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα

Η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος έχει εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση: «Ανάστατοι είναι οι Έλληνες καπνοπαραγωγοί καθώς οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα χάσουν το 50% των επιδοτήσεων τους από το 2010, αποδεικνύεται μέχρι στιγμής «κενό γράμμα».
Ήδη , η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα διατυπώνει την άποψη- επικαλούμενη … το νομικό πλαίσιο- ότι δεν μπορεί να επιστραφεί αναλογικά σε κάθε δικαιούχο το σύνολο των πόρων που θα περικοπούν.
Ωστόσο , οι διαβεβαιώσεις για το αντίθετο του πρωθυπουργού (1- 12- 2008) , του προηγούμενου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (20- 11- 2008) και του νυν στις 25- 2- 2009 ήταν απόλυτες.
Το ερώτημα , συνεπώς , είναι αν η κυβέρνηση έλεγε συνειδητά ψέματα για λόγους επικοινωνιακούς ή αν στη συνέχεια μετέβαλε απόψεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι καπνοπαραγωγοί δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια.
Η ΓΕΣΑΣΕ , ενόψει και της μεγάλης σύσκεψης των οργανώσεων την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη , καλεί όλους τους καπνοπαραγωγούς σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους».

Σχετικά Άρθρα