fbpx
Γενική

«Ας μην κλείσουμε τα μάτια. Είναι δικό μας πρόβλημα»

Μήνυμα του Νομάρχη Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε:
«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, αποτελεί έκφραση της ανησυχίας ολόκληρης της ανθρωπότητας για την εξάρτηση από ουσίες, καθώς και την ανάγκη για αντίσταση στο αυξανόμενο αυτό πρόβλημα. Η ημέρα αυτή δεν προσφέρεται για εορταστικές εκδηλώσεις και πανηγυρισμούς. Αποτελεί μια ευκαιρία προβληματισμού, διαλόγου, αλληλοενημέρωσης και αξιολόγησης των ενεργειών και δράσεων. Να αναλογισθούμε τι έκανε ο καθένας, πόσο αντιστάθηκε, πόσο βοήθησε.
Η εξάπλωση των ναρκωτικών είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της παγκόσμιας, της Ελληνικής και κατ επέκταση της κοινωνίας του Νομού Ξάνθης. Αφορά νέους ανθρώπους, τα παιδιά μας. Το πρόβλημα δεν έχει γεωγραφικά και κοινωνικά όρια, είναι σίγουρα καταστρεπτικό για το άτομο και την κοινωνία.
Δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο οι κάθε μορφής κρατικές και κοινωνικές δομές δεν έχουν επιτύχει ανάσχεση της εντεινόμενης διάδοσης του καταστροφικού για την κοινωνία μας φαινομένου.
Ως πολίτες, ως αρχές, ως συγκροτημένη κοινωνία, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να γίνουμε όλοι μας μονάδες κοινωνικής αντίστασης και άμυνας, μέσα από μια ευρεία κοινωνική ενεργοποίηση.
Κάνω έκκληση σε κάθε πολίτη, στην Ξανθιώτισσα και στον Ξανθιώτη, στον γονέα και το μέλος αυτής της κοινωνίας να συμμετάσχει ενεργά στην αντίσταση κατά της μάστιγας αυτής, ώστε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, την κοινωνία μας και το μέλλον μας. Ας μην κλείνουμε τα μάτια μας. Είναι δικό μας πρόβλημα».

Σχετικά Άρθρα