fbpx
Γενική

Έγραψε ο περιφερειακός τύπος

Διαμαρτύρεται έντονα η ομοσπονδία Ελλήνων Ρομ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επειδή ο Δήμος Φιλίππων δεν τους δίνει άδεια να διοργανώσουν το 1ο φεστιβάλ πολιτισμού Ελλήνων Ρομ, στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων στις 9 Αυγούστου. Ήδη είχαν βγάλει και αφίσες, είχαν εισπράξει την διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής και είχαν κλείσει και τους καλλιτέχνες Κώστα Χατζή, Βασίλη Σαλέα, Αλέξανδρο Χατζή, Κώστα Παυλίδη και το τσιγγάνικο μπαλέτο. Και μάλιστα οι Έλληνες Ρομ δεν ζητούν ουδεμία χρηματοδότηση από κανέναν φορέα και τα έσοδα από τις συναυλίες θα τα έδιναν ως ενίσχυση στο «Χαμόγελο του παιδιού». Φαίνεται όμως ότι ο δήμος Φιλίππων ξαφνικά ανακάλυψε ότι την επόμενη ημέρα πρέπει να φιλοξενήσει μία θεατρική παράσταση. Βέβαια οι Ρομ μιλούν για ρατσιστικούς λόγους που ανάγκασαν την δημοτική αρχή να ανακαλέσει την άδεια και ζητούν να αναθεωρήσει ο δήμαρχος την απόφασή του. Πριν να είναι αργά και να διασυρθούμε σαν χώρα, γιατί η διαμαρτυρία τους δεν θα μείνει μόνο σε τοπικό επίπεδο.
Χρόνος

Την Δευτέρα θα είναι κλειστά τα πάντα στην Καβάλα, αφού γιορτάζει ο πολιούχος Απόστολος Παύλος. Θα είναι κλειστές και οι υπηρεσίες και οι τράπεζες και βέβαια τα καταστήματα της αγοράς. Θα μπορούσε κανείς να προγραμματίσει ένα τριήμερο εκδρομής, αλλά νομίζουμε ότι και στην Καβάλα αν θα μείνει, έχει τόσες εκδηλώσεις που κάπου θα μπορέσει να περάσει ευχάριστα. Ο καιρός για το τριήμερο δεν προβλέπεται καλοκαιρινός, εκτός από κάποιες ώρες την Κυριακή. Έτσι λοιπόν, θα είναι καλό να παρακολουθήσετε την δοξολογία στον Άγιο Παύλο και να χαρείτε την Καβάλα μας. Μη ξεχάσετε τη Δευτέρα να ευχηθείτε στον Πέτρο και στον Παύλο.
Καθημερινός Τύπος

Θερμές προετοιμασίες στο δήμο Μαρώνειας για το πολιτιστικό καλοκαίρι με εκδηλώσεις που θα κρατήσουν συντροφιά σε μόνιμους κατοίκους κι επισκέπτες οι οποίοι είτε γνωρίζουν ήδη την περιοχή είτε θα έχουν την ευκαιρία να περιδιαβούν μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας παράλληλα με την παρακολούθηση θεατρικών δρωμένων και μουσικών παραστάσεων. Από τα όσα μαθαίνουμε μέχρι στιγμής στις 3 Ιουλίου θα εμφανιστεί ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας στο Νταμάρι ενώ την περίοδο από 1 μέχρι 20 Αυγούστου θα γίνουν δυο παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας που θα ζωντανέψει μέσα από τους αιώνες με μια παράσταση τραγωδίας. Περισσότερα σε επόμενο φύλλο του ΠτΘ.
Παρατηρητής

οι τρόποι που έχουν, οι νέοι υπάλληλοι των 5ΤΑΘΕ στα δημοτολόγια του Δήμου Κομοτηνής είναι επιεικώς απαράδεκτοι! Η αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι συνδημότες μας που δεν είναι χριστιανοί ή είναι από τον οικισμού του Αλάν Κουγιού ή του Ηφαίστου, ξεπερνάει κάθε όριο ρατσισμού! Για παράδειγμα χθες το μεσημέρι, υπάλληλος μιλούσε με χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο σε μία μουσουλμάνα γυναίκα που το μόνο που ήθελε ήταν ένα πιστοποιητικό. Που να τους ζητούσε και λεφτά!
Ελεύθερο Βήμα

Ραγδαίες εξελίξεις στο Δήμο Ορεινού όπου ο Δήμαρχος είχε αρχίσει να χάνει την δεδηλωμένη μιας και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αρχίσει να διαφωνούν από τα πήγαινε έλα του Τσακαλίδη στο γραφείο Καλλιοντζή και να σκεφτεί κανείς ότι ο πρώτος πολίτης του Δήμου στηρίχτηκε με μανία από Τσαλκίδη και Εμινίδη
Νεάπολις

Σχετικά Άρθρα