fbpx
Γενική

«Ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη»

26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους- Μήνυμα του Υπερνομάρχη Κ. Τάτση

Στο σημερινό κόσμο των πολλαπλών αντιπαραθέσεων και της καθημερινής αλλοτρίωσης των αξιών, οι νέοι άνθρωποι, που αποτελούν την πλέον ευαίσθητη και ευάλωτη ομάδα της κοινωνίας μας, είναι επιρρεπείς στις παγίδες των ναρκωτικών ουσιών.
Το κοινωνικό αυτό πρόβλημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και απαιτείται η λήψη σοβαρών εθνικών πολιτικών δράσεων, στήριξης των θεσμών και των δομών που αντιπαλεύονται τα πολύ καλά οργανωμένα παγκόσμια δίκτυα εμπορίας και διάθεσης ψυχοτρόπων ουσιών.
Στηρίζουμε τη γενναία αναμόρφωση του σωφρονιστικού μας συστήματος, είμαστε δε υπέρμαχοι της πρόληψης και της εκπαίδευσης των νέων μας από μικρή ηλικία για τους κινδύνους που περικλείει η χρήση εθιστικών ουσιών.
Συνεχίζουμε να υλοποιούμε, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και τους εκπαιδευτικούς μας, της Α/θμιας Εκπαίδευσης των τριών Νομαρχιακών Διαμερισμάτων, ενημερωτικά προγράμματα για το σκοπό αυτό.
Υπερθεματίζουμε τη διάθεση κονδυλίων και απορρόφηση προγραμμάτων προς τους φορείς που ασχολούνται αποκλειστικά με την απεξάρτηση των παιδιών και την ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία.
Ο καθένας από μας μπορεί να συμβάλει στη πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Σχετικά Άρθρα