Γενική

…ταραΝΑΚΟΥνήματα

* Καλημέρα σας.
* Χθες η εφημερίδα μας δεν κυκλοφόρησε, αφού συμπαρασταθήκαμε στους 450 συναδέλφους της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος και του ραδιοφωνικού σταθμού που πέταξε στον δρόμο η Γιάννα Αγγελοπούλου, μετά την απόφαση της να κλείσει τα συγκεκριμένα ΜΜΕ.
* Μετά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων πίστευε ότι θα μπορεί να κυριαρχήσει στον χώρο των media αλλά δεν τα κατάφερε.
* Το θέμα είναι ότι την πλήρωσαν εργαζόμενοι οι οποίοι τώρα δεν έχουν δουλειά.
* Ευχόμαστε σύντομα να βρούνε μεροκάματο.
* Κατά τα άλλα σήμερα είμαι πολύ στεναχωρημένη λόγω της σύλληψης από τις ιρανικές αρχές του συναδέλφου Ιάσωνα Αθανασιάδη του οποίου συνέντευξη σας είχα πει ότι θα σας παρουσίαζα. Ο ίδιος μου έχει δώσει τις απαντήσεις στα Αγγλικά καθώς του είναι πιο εύκολο όταν γράφει στον Η/Υ όπως μου είχε πει.
* Τον γνώρισα ως φίλο στο Facebook και μπορώ να πω ότι με τα μηνύματα που ανταλλάξαμε κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με ήθος και αξιοπρέπεια πέρα ότι είναι κορυφή στο επάγγελμα μας.
* Επειδή δεν μπόρεσε λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Τεχεράνη (καθώς η συνέντευξη δόθηκε μόλις έφτασε εκεί) να μου τσεκάρει τις απαντήσεις μετά την μετάφραση που έγινε θα μεταφέρω το απόσπασμα από την συνέντευξη όπου τον ρωτάω για την αποστολή που είναι και τα άμεσα σχέδια του.
* Ο Ιάσωνας Αθανασιάδης δήλωσε λοιπόν: «Τώρα είμαι στην Τεχεράνη για τις Ιρανικές Προεδρικές Εκλογές και θα μεταβώ στην Καμπούλ τον Αύγουστο για να καλύψω τις αντίστοιχες Αφγανικές. Η Μέση Ανατολή αλλάζει όχι μόνο εξαιτίας της άφιξης του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, οι σχολιαστές παρακολουθούν με ενδιαφέρον μια σειρά εκλογών ιδιαίτερης σημασίας των Ιούνιο και τον Αύγουστο σε περιοχές που αποτελούν σημεία ρήξης «Λίβανος- Ιράκ- Αφγανιστάν» η έκβαση των οποίων θα ορίσει την χροιά της πολιτικής που θα ασκηθεί στην περιοχή τα επόμενα 4 χρόνια.
Πώς θα αντιμετωπίσει ο νεοεκλεγείς Αφγανός Πρόεδρος τις προθέσεις των ΗΠΑ για κλιμάκωση του πολέμου στην χώρα του; Θα μπορέσει η Χεζμπολάχ να αποκτήσει ένα ισχυρό φιλοιρανικό πολιτικό προγεφύρωμα στις βουλευτικές εκλογές του Λιβάνου; Και τέλος θα συνεχίσει το Ιράν για άλλα 4 χρόνια συντηρητικής και αστυνομοκρατούμενης διοίκησης υπό τον Μαχμούντ Αχμαντινέτζαντ; Ή θα επιλέξει την επιστροφή στην αναμόρφωση;
Προς το παρόν δεν έχω σχέδια για άλλες παρουσιάσεις φωτογραφικού υλικού κατόπιν των τριών που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια ενός έτους στην Ουάσινγκτον, στο Λος Άντζελες και στην Βοστώνη, όλες με θέμα το Ιράν και το Ισλάμ.
Πολύ θα ήθελα να δώσω συνέχεια στην παρουσίαση που είχα κάνει το 2005 στην Αθήνα και να συνεχίσω να κοινοποιώ το θέμα της ευρύτερης Μέσης Ανατολής στην ελληνική κοινή γνώμη χωρίς την κατασκευασμένη εικόνα του εξωτικού που συνήθως προσπαθούν να τις προσδώσουν τα ελληνικά ΜΜΕ».
* Η στήλη αυτή- όπως και όλοι μας πιστεύω- ζητούμε από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να δυναμώσει τις προσπάθειες του για να ελευθερωθεί ο συνάδελφος μας.
* Εύχομαι σύντομα να έχουμε νέα του και βεβαίως όταν με το καλό έχω επικοινωνία μαζί του να παρουσιάσω όλη την συνέντευξη του και το φωτογραφικό υλικό που μου εμπιστεύτηκε.
* Ιάσωνα ο Θεός μαζί σου.

Σχετικά Άρθρα