Γενική

Συμμετοχή της Περιφέρειας μας στην 1 η Επιτροπή Καθοδήγησης του Έργου CHORD

Στην Επαρχία του Benevento της Ιταλίας

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης συμμετείχε στην 1 η Επιτροπή Καθοδήγησης του έργου «Cultural Heritage: Exploiting Opportunities for Rural Development / CHORD (Πολιτιστική Κληρονομιά: Αξιοποίηση ευκαιριών για την αγροτική ανάπτυξη)», που έλαβε χώρα στις 19 και 20 Ιουνίου 2009, στην Επαρχία του Benevento της Ιταλίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Εδαφικής Συνεργασίας MED.
Βασικός σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση του πολιτισμικού, πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας, μέσω ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Ποιότητας. Μέσα από τις δράσεις του έργου θα προβληθούν και θα διαφημιστούν οι πολιτιστικές δραστηριότητες της Περιφέρειας σε 2 Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες.
Για την συμμετοχή των φορέων που δραστηριοποιούνται στην πολιτιστική κληρονομιά η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα διοργανώσει ενημερωτικά σεμινάρια.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για την ΠΑΜ- Θ είναι 200.000 ευρώ, εκ των οποίων το 75% χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.
Επίσης, στο έργο συμμετέχουν εταίροι από την Επαρχία του Benevento (Ιταλία- Επικεφαλής Εταίρος), την Επαρχία του S. Severino Lucano (Ιταλία), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πολιτιστικής Κληρονομιάς PACA (Γαλλία), η ΕΝΑ Χίου, το Foundation of the Valencian Community- European Region (Ισπανία), το Mancomunitat de la Ribera Alta- MANRA (Ισπανία), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Seville (Ισπανία) και ο Δήμος Ceuti (Ισπανία).

Σχετικά Άρθρα