Γενική

«Οι Ευρωεκλογές προσέγγισαν τα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης των εθνικών εκλογών»

Εκδήλωση με θέμα το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πραγματοποίησε το Κ.Κ.Ε.

Μια λιτή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Ξανθίπειον» από το Κ.Κ.Ε., με σκοπό τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών της 7 ης Ιουνίου. Στην εκδήλωση, καλεσμένος και ομιλητής ήταν το μέλος της επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κ.Κ.Ε. Νικόλαος Φακιρίδης, ενώ παραβρέθηκαν και αρκετοί φίλοι του κόμματος.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε. απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους και συναγωνιστές που έδωσαν από κοινού με πολλή δουλειά και προσπάθεια τη μάχη των ευρωεκλογών και παράλληλα με τη συστηματική παρέμβασή τους στους αγώνες, όλο το προηγούμενο διάστημα, ως και την ίδια την προεκλογική περίοδο. Στην εκδήλωση αναφέρθηκε ότι, η πολύμορφη πολιτική και μαζική δράση του Κόμματος αναπτύχθηκε μέσα σε ιδιαίτερα σύνθετες και δύσκολες συνθήκες που προκύπτουν από την κρίση και την καλά μελετημένη στρατηγική του συστήματος για την διαχείριση της λαϊκής αγανάκτησης και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη, ενώ προσφέρει νέες θετικές εμπειρίες.
Κωνσταντίνος Βογιατζής: «Η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. θέλει να αποτιμήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»
Η συγκέντρωση αυτή, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανακοίνωσης της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, στην οποία αναφερόταν, ότι το κόμμα θα αναφερθεί εκτενώς σε ανθρώπους, οι οποίοι ψηφίζουν το Κ.Κ.Ε., αλλά και σε ανθρώπους, οι οποίοι επέλεξαν να ψηφίσουν το Κ.Κ.Ε. για πρώτη φορά.
«Η εκτίμησή μας είναι ότι, αυτές οι ευρωεκλογές δεν είχαν καμία σχέση με τις αντίστοιχες του 2004. Στις φετινές εκλογές υπήρχε πολύ μεγαλύτερη πίεση προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων», ανέφερε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κ.Κ.Ε Ξάνθης Κωνσταντίνος Βογιατζής.
Το τελικό αποτέλεσμα που σημείωσε το Κ.Κ.Ε. πάντως, κρίνεται θετικό. Το συμπέρασμα, το οποίο διεξάγεται είναι ότι, ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος των τελευταίων χρόνων και ιδιαίτερα του 2007 είναι νέοι ψηφοφόροι, με τους οποίους δεν έγινε δυνατό το κόμμα, να έρθει σε επαφή μαζί τους, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα