fbpx
Γενική

Περί τιμήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ερώτηση Π. Σγουρίδη στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Ερώτηση στον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης αναφορικά με το τίμημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ειδικότερα αναφέρει ο βουλευτής:
«Όπως είναι γνωστό τις ημέρες αυτές οι αγρότες της Χώρας μας υποβάλλουν τις δηλώσεις τους για τις Ευρωπαϊκές Επιδοτήσεις των προϊόντων τους για το έτος 2009. Με την υποβολή της δήλωσης καταβάλλεται και τίμημα ανάλογο με το ύψος των επιδοτήσεων. Προβλέπεται και σωστά, η μη καταβολή τιμήματος σε περίπτωση που τα αγροτικά εισοδήματα ξεπερνούν το 50% του συνολικού εισοδήματος. Το κόστος αυτό μετακυλύει στους υπόλοιπους δικαιούχους με αποτέλεσμα την αύξηση του τιμήματος σε σχέση με το περσινό κατά 60%.
Επί πλέον η παραπάνω ρύθμιση δημιουργεί συνθήκες αδικίας στην περίπτωση που ο δικαιούχος λαμβάνει σύνταξη του ΟΓΑ, επειδή η σύνταξη λογίζεται ως εισόδημα μισθωτών υπηρεσιών και αντιμετωπίζονται ως συνταξιούχοι του Δημοσίου ή του ΙΚΑ. Επειδή οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ αποδεδειγμένα ήταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και επειδή η σύνταξη του ΟΓΑ είναι χαμηλή κατά γενική ομολογία.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός.
1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία σε βάρος των αγροτών συνταξιούχων του ΟΓΑ και
2. Σε περίπτωση ευνοϊκής ρύθμισης της παραπάνω αδικίας προτίθεται να επιστρέψει στους συνταξιούχους του ΟΓΑ το παραπάνω τίμημα που ήδη έχουν καταβάλλει»;

Σχετικά Άρθρα