Γενική

…ταραΝΑΚΟΥνήματα

* Καλή εβδομάδα να έχετε.
* Πώς σας βρίσκω;
* Έπεσε η θερμοκρασία και άλλαξε το σκηνικό του καιρού αλλά δε θέλω να μου χαλιέστε.
* Ο καιρός έχει γυρίσματα. Όπως και η ζωή.
* Αλλά σήμερα δεν θα σας αρχίσω με τις φιλοσοφίες μου.
* Όχι δεν έχω τέτοια διάθεση.
* Στην επικαιρότητα είναι ο απόηχος των εγκαινίων του Μουσείου της Ακρόπολης. Όσο να ναι καμαρώνουμε με τον αρχαίο πολιτισμό μας.
* Και ως φοιτήτρια του ελληνικού πολιτισμού στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μπορώ να πω ότι θα ήθελα να επισκεφθώ το Μουσείο.
* Και ποιος άλλωστε δε θα ήθελε;
* Θα μου επιτρέψετε να σας παραθέσω διάφορες χρήσιμες πληροφορίες παρακάτω:
* Έως σήμερα μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο όσοι έχουν κάνει κράτηση μέσω του συστήματος e- ticketing που δεν θα ξεπερνούν σε τρεις ημερήσιες ζώνες, τα 2.550 άτομα για τρεις ημέρες.
* Τα εισιτήρια για τις τρεις πρώτες ημέρες εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες μόλις ώρες, ενώ η διάθεσή τους έγινε αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Μουσείου www.theacropolismuseum.gr.
* Μάλιστα, τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου υπήρχε και δωρεάν ξενάγηση.
* Από αύριο το Μουσείο θα μπορούν να επισκεφθούν τόσο αυτοί που προμηθεύονται τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά, όσο και εκείνοι που θα τα αγοράζουν από τα ταμεία του Μουσείου. Οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου είναι καθημερινά- πλην Δευτέρας- από τις 8:00 το πρωί έως και τις 20:00 το βράδυ.
* Η τιμή του εισιτηρίου για το 2009 δεν θα ξεπεράσει το 1 ευρώ, ενώ το 2010 θα φτάσει τα 5 ευρώ.
* Από το 2011 η τιμή του εισιτηρίου θα προβλεφθεί με ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες ηλικιωμένων, παιδιών, φοιτητών, αναπήρων, ενώ με το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης θα προσδιορίζεται ακόμα και η ώρα της επίσκεψης στο Μουσείο.
* Στην τελετή των εγκαινίων κυριάρχησε το αίτημα επιστροφής των Μαρμάρων και επανένωσής τους κάτω από την στέγη του Μουσείου.
* Καιρός είναι λοιπόν οι Βρετανοί να φανούν Ευρωπαίοι και να μας επιστρέψουν τα μάρμαρα.
* Τα δικαιούμαστε. Είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
* Μακριά πήγε αυτή η ιστορία και καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φτάνει πια. Η ανοχή έχει και τα όρια της.
* «Σήμερα ο κόσμος όλος μπορεί να δει συγκεντρωμένα τα σημαντικότερα γλυπτά του Παρθενώνα. Κάποια λείπουν. Είναι ώρα να επουλωθούν οι πληγές του μνημείου με την επιστροφή των μαρμάρων που του ανήκουν» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
* «Η ακεραιότητα των μνημείων και των συμβολισμών του Παρθενώνα δεν είναι αίτημα αποκλειστικά και μόνο της Ελλάδας. Είναι διεκδίκηση της ανθρωπότητας στην οποία ανήκουν τόσο ο Παρθενώνας όσο και οι συμβολισμοί του Παρθενώνα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
* Και για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα να κλείσω με την πρόταση της TV περσόνας Βίκυς Καγιά: «Για να επιστρέψουν τα μάρμαρα χρειάζεται θετική ενέργεια και αγάπη».
* Απλά πράγματα. Κεραίες στο κεφάλι και στέλνουμε θετικά μηνύματα…Φιλάκιααα!

Σχετικά Άρθρα