fbpx
Γενική

Τέλος καλό; Όλα καλά;

Πολίτες για την Ξάνθη για τα πεζοδρόμια της οδού Τσιμισκή

Στο θέμα των πεζοδρομίων της οδού Τσιμισκή που αποτέλεσε το καυτό θέμα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης αναφέρθηκε η δημοτική παράταξη Πολίτες για την Ξάνθη. Συγκεκριμένα σημειώνει:
«Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Δημάρχου δεν μπορούν πλέον να ερμηνευθούν από τα γενικόλογα δελτία τύπου του Δήμου Ξάνθης. Αντιγράφουμε: «… Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από δέσμευση του ίδιου του Δημάρχου προς τους καταστηματάρχες (της οδού Τσιμισκή) …. μετά την διαπίστωση (;) ότι ίσως δεν έχουν γίνει απόλυτα κατανοητές οι εν λόγω παρεμβάσεις, ύστερα και από την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το ζήτημα αυτό …»
Απέναντι στα «λόγια του αέρα» ας αντιπαραθέσουμε τα γεγονότα και τις πρακτικές που ακολουθήσαμε ο καθένας.
Γεγονός 1 ο: Προωθείται η διαπλάτυνση του δρόμου στην οδό Τσιμισκή μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής. Στις πρώτες αντιδράσεις γίνεται επίκληση της Πυροσβεστικής, του Τεχνικού Προγράμματος και άλλων λόγων.
Γεγονός 2 ο: Παραπέμπεται το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο από σύσσωμη την αντιπολίτευση με πρόταση της Δημοτικής μας Κίνησης. Η κοινή πρόταση είναι να μη στενέψουν τα υπάρχοντα πεζοδρόμια.
Γεγονός 3 ο: Στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι καταστηματάρχες της οδού οι οποίοι αναπτύσσουν την ίδια πρόταση με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Αφού ο κ. Δήμαρχος θεωρεί ότι οι σύμβουλοι είμαστε εκτός θέματος και ότι οι προτάσεις του δεν έγιναν (χωρίς ίσως) κατανοητές αποκαλεί τους καταστηματάρχες «στημένους».
Γεγονός 4 ο : Στο ίδιο συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος επιμένει ότι δεν κάνει καμιά αλλαγή στην απόφαση, ούτε τροποποίηση στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Όσα υποστηρίζουμε ως αντιπρόταση χαρακτηρίζονται ως «παραφιλολογίες».
Γεγονός 5 ο : Την επόμενη ημέρα ο μεταμορφωμένος κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε τους «στημένους» καταστηματάρχες και συμφώνησαν σε μια σειρά από «παραφιλολογίες». Βέβαια, όσα προφορικά υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος είναι μια σειρά από «μη πραγματοποιήσιμες παρεμβάσεις που δεν προβλέπονται από το Τεχνικό Πρόγραμμα» σύμφωνα με τα λεγόμενά του.
Γεγονός 6 ο : Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης λειτουργήσαμε θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση που έπαιρνε υπόψιν της το λόγο των πολιτών. Η ενεργός συμμετοχή των τελευταίων έκανε την ενέργειά μας αποτελεσματική.
Λεπτομέρεια τελευταία: Ο κ. Δήμαρχος, με τη βοήθειά μας, αφουγκράστηκε τους συμπολίτες μας και «κατέβηκε» προς αυτούς. Χαιρόμαστε που το έκανε και υποσχόμαστε ότι θα τον βοηθήσουμε να το ξανακάνει. Μένει να μας εξηγήσει πότε είχε δίκιο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που υπεράσπιζε την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής ή στην προφορική συμφωνία του με τους καταστηματάρχες της οδού Τσιμισκή προκρίνοντας,. στην ουσία, την πρόταση της αντιπολίτευσης;
Παρατήρηση: Το ερώτημα τίθεται διότι η ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης για το θέμα προσπαθεί να μας πείσει ότι ο κ. Δήμαρχος παρά τις μεταστροφές του και τις μεταμορφώσεις του πάντα έχει δίκιο».

Σχετικά Άρθρα