fbpx
Γενική

Δημιουργική και πλούσια η πρώτη χρονιά

Με 100% επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στα ιδιωτικά σχολεία ΑΞΙΟΝ

Το Σάββατο το βράδυ, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των ιδιωτικών σχολείων ΑΞΙΟΝ, τα οποία μόλις έκλεισαν ένα χρόνο ζωής. Στο διήμερο αυτό, μαθητές και γονείς, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων, οι οποίοι πραγματοποίησαν τον απολογισμό μιας αποδοτικής σχολικής χρονιάς. Συγχρόνως, οι επισκέπτες των σχολικών μονάδων, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το σχολικό συγκρότημα ΑΞΙΟΝ, το οποίο αποτελεί πρότυπο, όχι μόνο για την Ξάνθη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό το διήμερο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν για μια ακόμη φορά με τους συμμαθητές τους, παρακολουθώντας συγχρόνως διάφορες εκθέσεις και ομιλίες γενικού ενδιαφέροντος, οι οποίες αφορούσαν στον επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς και στο επίκαιρο θέμα των βλαβερών ακτινών του ήλιου. Οι γονείς των μαθητών, σε μια 3ωρη συζήτηση με τους καθηγητές και τους υπεύθυνους του ΑΞΙΟΝ, ενημερώθηκαν για θέματα λειτουργίας του σχολείου, καθώς και για μελλοντικά σχέδια, αλλά εκφράζοντας και οι ίδιοι απόψεις, οι οποίες βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Κορωνίδα των εκδηλώσεων, ήταν η συναυλία του νεανικού μουσικού συγκροτήματος «DE NIRO», στην πλατεία των σχολείων, το οποίο ξεσήκωσε τους θεατές, οι οποίοι είχαν τη χαρά να το απολαύσουν από κοντά. Μαθητές, γονείς και επισκέπτες χόρεψαν στους ρυθμούς των «DE NIRO», μέχρι πρωίας.
Σταύρος Λίτσας: «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χρόνο λειτουργίας των σχολείων ΑΞΙΟΝ»
Σε όλες τις εκδηλώσεις βρίσκονταν φυσικά και οι υπεύθυνοι του σχολικού συγκροτήματος, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη διεξαγωγή τους με πλήρη ικανοποίηση και χαρά, όχι μόνο για το κέφι που προσέφεραν, αλλά και για την ευκαιρία που είχαν, να απολογηθούν κατά κάποιο τρόπο στους γονείς των μαθητών.
«Ήταν ένα διήμερο, στο οποίο εξηγήσαμε, αναλύσαμε και κατά κάποιον τρόπο απολογηθήκαμε στους γονείς, το τι κάναμε σε αυτόν το χρόνο, που πέρασε. Είναι εξαιρετικά ωραίο, να απολογείται κάποιος, όταν ολοκληρώνει έναν κύκλο εργασιών», ανέφερε ο κ. Λίτσας, ένας από τους ιδιοκτήτες των σχολείων.
Ο κ. Λίτσας δήλωσε με χαρά την επιτυχημένη λειτουργία του ΑΞΙΟΝ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε διάφορες βελτιώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τη νέα σχολική χρονιά.
Ιωάννα Δεμιράκη: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από τα σχολεία ΑΞΙΟΝ»
Η εφημερίδα «XANTHINEWS», για του λόγου του αληθές, μίλησε με γονείς μαθητών, οι οποίοι εξέφρασαν τη γνώμη τους για τα ιδιωτικά σχολεία ΑΞΙΟΝ. Μία από αυτούς, ήταν η κ. Δεμιράκη από την Κομοτηνή, μητέρα δύο παιδιών, τα οποία φοιτούν στο δημοτικό σχολείο του συγκροτήματος.
«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη και για την επιλογή που κάναμε να στείλουμε τα παιδιά μας σε αυτό το σχολείο, αλλά προπάντων γιατί, τα παιδιά πλέον έχουν αλλάξει πολύ, είναι πάρα πολύ χαρούμενα. Έχουν δει το σχολείο με τελείως διαφορετικό μάτι. Το θεωρούν χώρο δικό τους και πολύ φιλικό. Έχει αλλάξει μέσα τους όλη η φιλοσοφία του σχολείου», δήλωσε η κ. Δεμιράκη.
Μεταξύ άλλων ανέφερε, την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σχολείο, από καταξιωμένους δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι διδάσκουν τα παιδιά, με το σωστό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να «ξοδεύουν» χρόνο και μετά από το σχολείο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα κάνουν όλα στο σχολείο. Τα παιδιά μας έχουν ελεύθερο χρόνο, κάτι που γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι για την ηλικία τους».
Οι μαθητές εμφανώς συγκινημένοι χαιρετήθηκαν μεταξύ τους, δίνοντας συγχρόνως ραντεβού στη νέα σχολική χρονιά.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα