Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Eνδιαφέρον καλοκαίρι Και το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε, από πολιτικής άποψης πάντα. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν γενικής μορφής εξελίξεις τόσο στη Ν.Δ. όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε τοπικό επίπεδο μάλιστα, η εσωκομματική διαπάλη, οδηγεί τις εξελίξεις στη Ν.Δ. Τις οποίες εξελίξεις έχει δρομολογήσει βγάζοντας τες στην επιφάνεια, το άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά κυρίως. Έτσι, αρνούμενος να μπει στη λογική της μικροπολιτικής και της μη παραγωγής πολιτικής, υπέβαλε την παραίτηση του από τη ΝΟΔΕ στις 9 Ιουνίου ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος. Μια παραίτηση που δεν έγινε γνωστή αλλά πλέον διέρρευσε κι αν επιμείνει σ’ αυτήν ο Δημαρχόπουλος σίγουρα η ΝΟΔΕ θα στερηθεί ενός ικανού στελέχους.
Εμπρός

Κι επειδή πολύς θόρυβος έγινε για το αν τα μέλη της ΝΟΔΕ ζήτησαν ή όχι την παραίτηση του Προέδρου Στέλιου Μωραϊτη, θα σας το αποσαφηνίσω και αυτό… Στην ουσία ένα μόνο μέλος και συγκεκριμένη η κυρία Δημούδη με την υποστήριξη του Σταύρου Βλαχόπουλου, ήταν αυτή που ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου, εκφράζοντας και τους «ευσεβείς» πόθους του «εξαφανισθέντος» κυρίου Φίλιππα Τσαλίδη…. Αν βέβαια το θέμα έμπαινε σε ψηφοφορία, τότε η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της ΝΟΔΕ, ήταν με το πλευρό του Προέδρου και η μομφή περί «παραίτησης» σίγουρα δεν θα περνούσε…Σε αυτό είμαι απόλυτος.
Αδέσμευτη

Όπου θέλει «βλέπει», στα περισσότερα «σιωπεί»… Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έδωσε η παράταξη του, «Κλιμάκιο των «Πολιτών για την Αλλαγή» υπό τον επικεφαλής εργολάβο κ. Χρίστο Πούλιο θα επισκεφθεί τους καταστηματάρχες της οδού Τσιμισκή σήμερα Σάββατο 20 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας την οποία ξεκινήσαμε, οι «Πολίτες για την Αλλαγή», στις αρχές του μήνα για το θέμα των σχεδιαζόμενων από το Δήμο παρεμβάσεων εκεί. -Καλά τα λέει ο εργολάβος κύριος Πούλιος, αλλά μου κάνει εντύπωση…. -Τόσος ντόρος και θόρυβος για το έργο ενοποίησης των πλατειών και την πλατεία ΤΕΡΑΣ των 31 στρεμμάτων και ο εν λόγω κύριος και «συνένοχος» του Δημάρχου για τα όσα μέλει συμβεί, δεν ευαισθητοποιήθηκε μια φορά να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Σωτήρη Τσιακίρογλου ή τους επαγγελματίες για το πάρκινγκ που τελικά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ στη γύρω περιοχή…. -Τόσος ντόρος επίσης για την «μπαριέρα» του γνωστού «Πυρρού» και τα τραπεζάκια του που έκλεισαν και τους δύο δρόμους… και λέξη δεν λέει για όλα αυτά; -Ο εκ Καρδίτσης… αυριανός Δήμαρχος Ξάνθης!
Μαχητής

Με την φράση «Όπου Λαλούν Πολλοί Κοκόροι Αργεί να Ξημερώσει» ξεκινώ σήμερα την στήλη μου και χαιρετίζω την δημιουργία νέας ομάδας επαγγελματιών, η οποίοι θέλει να αποστασιοποιηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης. Δεν γνωρίζω αν για τον λόγω αυτό ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ μάζευε υπογραφές πριν λίγες ημέρες, αλλά θεωρώ πως η φράση με την οποία ξεκίνησα σήμερα τα σχόλια μου, αρμόζει γάντι στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί σε πολλές περιπτώσεις η διάσπαση μιας ομάδας και η δημιουργία πολλών περισσότερων φορέων λειτούργησε αρνητικά και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά αντίθετα με τα αναμενόμενα.
Φωνή της Ξάνθης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέλος της ΝΟΔΕ και κατέχων αξίωμα ως αιρετό μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά την ανάλυση για το αποτέλεσμα στον νομό, ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου θεωρώντας τον κύριο υπεύθυνο για το αποτέλεσμα. Μετά από συζήτηση αλλά και την άρνηση του Προέδρου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίσθηκε να συνεχίσει το όργανο όπως έχει μέχρι την λήξη της Θητείας του που είναι τριετής και διαρκεί μέχρι το 2010
Αγώνας

Δεν τη κατάλαβα την πρόταση του Μανώλη Φανουράκη, που έκανε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση της Δέσποινας Παπαδοπούλου (πρόεδρος του Σωματείου Φωτογράφων Ξάνθης). θα δημοπρατηθεί λέει η δουλειά του χρόνου (φωτογράφηση εκδηλώσεων ΘΛΕ) και μέσα στην επιτροπή η οποία θα κρίνει, μπορεί να μετέχει και ένα προτεινόμενο μέλος από το σωματείο επαγγελματιών της Ξάνθης, που όμως… δεν θα είναι ενδιαφερόμενος για την δουλειά! Δεν μας είπε όμως ο φίλτατος Μανώλης, πόσα μέλη θα απαρτίζουν την επιτροπή και κατά πόσο θα βαρύνει η άποψη του συγκεκριμένου «ειδικού». Κάτι μου λέει, ότι το πράγμα είναι προαποφασισμένο από φέτος και μακάρι να διαψευστώ…
Θράκη

Σχετικά Άρθρα