fbpx
Γενική

«Οι μικρομεσαίοι θα πρέπει να αισθάνονται δυνατοί»

Κυκλοφοριακά και όχι μόνο θέματα θέτει η ΟΕΒΕΞ στον Δήμαρχο Ξάνθης

Επιστολή στον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης όπου θέτει κυκλοφοριακά και άλλα κρίσιμα θέματα.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Κύριε Δήμαρχε,
Με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με το ακίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του όμορου δημοτικού χώρου, στον οποίον φημολογείται ότι θα δημιουργηθεί Εμπορικό Κέντρο και υπόγειο πάρκιγκ, επιπλέον οι ανησυχίες και διαμαρτυρίες πολλών καταναλωτών και επαγγελματιών για το κυκλοφοριακό αλαλούμ της πόλης μας σας απευθύνουμε τους προβληματισμούς μας, που εδώ και πολλά χρόνια τους έχουμε θέση υπόψη σας.
Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας στην Ο.Ε.Β.Ε. προείδαμε, ότι η εμπορικότητα και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς στον ιστορικό εμπορικό ιστό αλλά συγχρόνως και στη περιφέρεια της πόλης είναι συνάρτηση των θέσεων πάρκιγκ, των πεζοδρόμων, των ποδηλατοδρόμων, της ακώλυτης διακίνησης των ΑΜΕΑ, της εξυπηρέτησης των καταναλωτών από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, της άμεσης πρόσβασης οχημάτων ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά) και εν γένει της σωστής ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν βελτιώθηκε τίποτε σε αντίθεση έχουμε όξυνση όλων των ανωτέρων.
Μία ευνομούμενη πολιτεία, ένας ευνομούμενος Δήμος οφείλει να παρέχει αυτές τις διευκολύνσεις και άλλες πολλές, ώστε οι πολίτες- δημότες- καταναλωτές- επαγγελματίες να αισθάνονται ικανοποιημένοι, ευχαριστημένοι, υπερήφανοι από τις παροχές του Δήμου προς αυτούς. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα πρέπει να αισθάνονται δυνατοί και σίγουροι με αυτοπεποίθηση για τη στήριξη που θα έπρεπε να έχουν από το μακρόπνοο σχεδιασμό του Δήμου αλλά και από ένα μέρος των υποδομών, που θα εξυπηρετούσαν και αυτούς.
Όμως σήμερα πέρα από τις μικροεξυπηρετήσεις τίποτε το ουσιαστικό δεν έχει γίνει ακόμη και πριν ξεκινήσουν τα έργα της συνένωσης των δύο πλατειών, ζητήσαμε τη δημιουργία ενός ενιαίου υπόγειου πάρκιγκ στην πλατεία Διοικητηρίου και στη κεντρική πλατεία, ενός πάρκιγκ στο χώρο του παζαριού, πράγμα το οποίο ούτε καν συζητήσατε. Υποσχεθήκατε επέκταση του υπάρχοντος πάρκιγκ της οδού Ηρώων και εν πάσει περιπτώσει τι γίνεται μ αυτό; Διατείνεστε και διατυμπανίζετε πάρκιγκ στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο, για να εξυπηρετήσετε ποιους; Προβλέψατε χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων πλησίον του κέντρου της πόλης.
Για την αστυνόμευση της περιορισμένης στάθμευσης, εδώ και χρόνια διατείνεστε ότι δεν έχετε προσωπικό, μήπως άλλαξε τίποτα μετά την πρόσληψη αρκετών αστυνομικών; Δυστυχώς απολύτως τίποτε (πλήρης αναρχία).
Όσο αφορά στη δημιουργία Εμπορικού Κέντρου έχουμε να αντιπροτάξουμε το επιχείρημα ότι, όπου ο Δήμος έγινε επιχειρηματίας απέτυχε παταγωδώς και στη συνέχεια εξετράπη της αποστολής και του ρόλου του.
Ενώ η κεντρική εξουσία αναγνωρίζει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλων των αυτοαπασχολούμενων και εργατοϋπαλλήλων ως κοινωνικούς εταίρους και τις λαμβάνει υπόψη της ως ισοδύναμο θεσμικό συνομιλητή της, Σεις, δυστυχώς, ούτε αυτή τη στοιχειώδη αρχή της δημοκρατίας τηρείτε, και το λέμε αυτό με πόνο, διότι ουδέποτε κληθήκαμε να εκφέρουμε τη γνώμη μας για θέματα που αφορούν το οικονομικό «γίγνεσθαι» της πόλης μας».

Σχετικά Άρθρα