fbpx
Γενική

Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα ανοικτά τα καταστήματα μόνο για τον Ιούλιο

Με σχεδόν ισοψηφία έληξε η διαδικασία ψηφοφορίας του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, για το θερινό ωράριο των καταστημάτων

Έκλεισαν οι κάλπες του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, οι οποίες αφορούσαν στην ψηφοφορία επιλογής του καλοκαιρινού ωραρίου των καταστημάτων της πόλης. Η συμμετοχή των μελών του Εμπορικού Συλλόγου στην ψηφοφορία κρίθηκε πολύ ικανοποιητική, αφού ψήφισαν 210 από αυτά. Η διενέργεια της ψηφοφορίας διήρκησε τέσσερις ημέρες και συγκεκριμένα από την προπερασμένη Τετάρτη έως την περασμένη Δευτέρα.
Οι ψήφοι των μελών αναλυτικά, έχουν ως εξής:
1. Πέμπτη απόγευμα ανοικτά 104 ψήφοι
2. Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα ανοικτά 46 ψήφοι
3. Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα ανοικτά μόνο για το μήνα Ιούλιο 60 ψήφοι
Κατόπιν των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, το ωράριο της Ξανθιώτικης αγοράς διαμορφώνεται στα δύο απογεύματα, κατά τα οποία τα καταστήματα θα παραμένουν ανοικτά. Αυτό της Πέμπτης και της Τρίτης, μόνο όμως για το μήνα Ιούλιο. Μία άλλη απόφαση, η οποία λήφθηκε ύστερα από ψηφοφορία είναι η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων κατά μισή ώρα αργότερα το απόγευμα, δηλαδή αντί στις 17:30, τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 18:00. Οι πρωινές ώρες λειτουργίας παραμένουν ως είχαν. Οι καταστηματάρχες της Ξάνθης δε θέλησαν να ανοίγουν τα καταστήματά τους 2 απογεύματα όλο το καλοκαίρι, κάτι που φαίνεται από τις ψήφους, αφού στην ουσία οι 164 από τους 210, προτίμησαν να ανοίγουν ένα απόγευμα και μόνο οι 60 από τους 164 θέλησαν δύο απογεύματα, αλλά μόνο για το μήνα Ιούλιο και όχι για όλο το καλοκαίρι.
Γιάννης Αλεξιάδης: «Πρόκειται για προτεινόμενο ωράριο. Στην ουσία είναι ελεύθερο»
Η ψηφοφορία χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη προσέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, κάτι που δηλώνει το ενδιαφέρον των καταστηματαρχών για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννη Αλεξιάδη ο αριθμός των μελών, ο οποίος έφτασε τα 210, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς της Ξάνθης. «Η αγορά της Ξάνθης είναι μοιρασμένη στα δύο. Αυτά τα μηνύματα θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, όταν θα σκεφτούμε κάποια άλλα πράγματα. Παράδειγμα όταν θα μιλάμε για το απόγευμα της Παρασκευής στο χειμερινό ωράριο, θα πρέπει να ξέρουμε τι θέλει η αγορά της Ξάνθης. Έχουμε τα στοιχεία να αναλύσουμε τα πράγματα. Η μισή αγορά δε θέλει καν να συζητάει για δεύτερο απόγευμα το καλοκαίρι. Οι μισοί από αυτούς λένε ναι σε δεύτερο απόγευμα, αλλά το μισό καλοκαίρι. Είναι δηλαδή σα να θέλει να κάνει κάποια δοκιμή, λόγω εκπτώσεων», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, δίνοντας το στίγμα της αγοράς. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε ότι, κάθε απόφαση, η οποία θα λαμβάνεται, πρέπει να γίνεται ύστερα από πολλή σκέψη.
Επίσης αναφέρθηκε και στην ελαστικότητα του ωραρίου, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα προτεινόμενο ωράριο. Από εκεί και πέρα ο κάθε καταστηματάρχης είναι ελεύθερος να λειτουργεί του κατάστημά του, όπως εκείνος κρίνει.

Νίκος Βιδάλης

Μπορεί να επιλέχθηκαν δύο απογεύματα να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα της πόλης, στην ουσία όμως το ωάριο είναι ελεύθερο, αφού ο καθένας επιλέγει τις ώρες λειτουργίας του καταστήματός του.

Σχετικά Άρθρα