Γενική

Διημερίδα εκδηλώσεων στα ιδιωτικά σχολεία ΑΞΙΟΝ στις 19 και 20 Ιουλίου 2009

Ανοιχτά τα σχολεία για όλους τους Ξανθιώτες

Μια χρονιά γεμάτη παιδεία «κλείνει», την Παρασκευή και το Σάββατο 19 και 20 Ιουνίου 2009, για τα ιδιωτικά σχολεία ΑΞΙΟΝ. Η σχολική μονάδα, η οποία αποτελεί πρότυπο για την περιοχή μας, μετρά ήδη ένα χρόνο λειτουργίας, γεμάτο δημιουργικότητα, γνώσεις και διάθεση για μάθηση. Η χρονιά που πέρασε, χαρακτηρίζεται επάξια ως εποικοδομητική, αφού οι μαθητές, αλλά και οι καθηγητές του ΑΞΙΟΝ, ήταν «γεμάτοι» δίψα για μάθηση οι μεν και για εκμάθηση οι δε.
Τα ιδιωτικά σχολεία ΑΞΙΟΝ, ανταγωνίζονται επάξια ιδιωτικά σχολεία άλλων περιοχών.
Το σχολικό συγκρότημα αποτελείται από νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, με δασκάλους και καθηγητές πλήρως καταρτισμένους, γεμάτους όρεξη και μεταδοτικότητα. Οι μανάδες των σχολείων εκτείνονται σε μια έκταση άνω των 100 στρεμμάτων, με γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης, ενώ στα σχέδια των ιδιοκτητών, είναι και η δημιουργία κολυμβητηρίων.
Το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του ΑΞΙΟΝ διοργανώνουν εκδηλώσεις, με σκοπό την προβολή της ετήσιας λειτουργίας των σχολείων, την έκθεση δημιουργιών των μαθητών, την άμεση πληροφόρηση μαθητών και γονέων, σε έναν απολογισμό της σχολικής χρονιάς που πέρασε, αλλά και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτισμού και αθλητισμού.

Σταύρος Λίτσας: «Θέλουμε να γνωρίσει όλος ο κόσμος, τι ακριβώς έγινε στα σχολεία ΑΞΙΟΝ»

Το ερχόμενο διήμερο, το οποίο ξεκινάει αύριο Παρασκευή, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, θα υποδέχονται και θα ξεναγούν τους επισκέπτες της σχολικής μονάδας, ενώ οι γονείς των παιδιών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους καθηγητές και τους δασκάλους, θέματα κοινού και ειδικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διασκεδάζουν τους επισκέπτες. Η εφημερίδα «XANTHINEWS» μίλησε με έναν από τους ιδιοκτήτες των σχολείων ΑΞΙΟΝ, τον κ. Σταύρο Λίτσα, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτό το διήμερο γεμάτο πολιτισμό και παιδεία.
«Βασικό θέμα όλων των εκδηλώσεων είναι να γνωρίσει ο κόσμος και οι άνθρωποι, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στα σχολεία ΑΞΙΟΝ, αλλά και οι άνθρωποι οι οποίοι άκουσαν για αυτά, τι ακριβώς έγινε σε αυτόν τον ένα χρόνο λειτουργίας των σχολείων. Πρόκειται για έναν απολογισμό της σχολικής χρονιάς που πέρασε, αλλά και για ένα σχεδιασμό της χρονιάς που έρχεται».

Σταύρος Λίτσας: «Τα σχολεία ΑΞΙΟΝ προσφέρουν ό,τι φαντάζεται ένας γονιός για το παιδί του»

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, πώς λειτουργεί ένα σχολικό συγκρότημα, ανακαλύπτοντας τα πλεονεκτήματα του ιδιωτικού σχολείου.
«Τα σχολεία ΑΞΙΟΝ προσφέρουν ό,τι φαντάζεται ένας γονιός για το παιδί του, δηλαδή οτιδήποτε χρειάζεται αυτήν τη στιγμή ο έλληνας μαθητής. Το εξειδικευμένο μας προσωπικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεταδοτικότητα και θέληση για εκμάθηση, εφοδιάζει τους μαθητές, να βγουν σε μια κοινωνία, οι απαιτήσεις της οποίας συνεχώς αυξάνονται», ανέφερε ο κ. Λίτσας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Ιουνίου 2009:
19.00: Ευχαριστήρια εκδήλωση για τους γονείς των μαθητών και ενημέρωσή τους για τα πεπραγμένα των σχολείων τη χρονιά που πέρασε. Βράβευση των μαθητών που ξεχώρισαν. Ακολουθεί ένα πάρτι – δεξίωση γονέων, συνοδεία πιάνου.
20.00: open days, για όλους με ξενάγηση και ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων.
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Ιουνίου 2009:
10.30: Ενημερωτική εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας από την ORIENTUM με ελεύθερη είσοδο σε όλους, μαθητές και γονείς όλων των σχολείων της περιοχής.
12.00: Ενημέρωση μαθητών και γονέων για τις επιπτώσεις του ήλιου το καλοκαίρι και τρόποι προστασίας, από τον ιατρό – Δερματολόγο κ. Γιάννη Χοροζίδη.
21.00: ΣΥΝΑΥΛΙΑ του ανερχόμενου νεανικού συγκροτήματος «DE NIRO» στην πλατεία των σχολείων.
Παράλληλα δρώμενα:
-ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ από τα βιβλιοπωλεία του τόπου μας στην πλατεία των σχολείων.
-ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην Π. Πόλη της ΞΑΝΘΗΣ της Ι.Μ. Ξάνθης και του κ. Μαυρίδη στο χώρο της κεντρικής Βιβλιοθήκης των σχολείων.
-ΕΚΘΕΣΗ όλων των εκδόσεων και δημιουργιών των σχολείων.-Ψηφιακή παρουσίαση των συμμετοχών του σχολείου στις Συνεδριάσεις του MUN ( Θεσ/νίκη – «Ανατόλια» ).
Για όλες τις εκδηλώσεις, θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από και προς την πόλη με τα κίτρινα λεωφορεία του ΑΞΙΟΝ, τα οποία ξεκινούν από την πλατεία Ελευθερίας.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα