fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Εκείνη η τριτοκοσμική εικόνα που επικρατεί στις τουαλέτες των δικαστηρίων που θυμίζει τα κρατητήρια της ασφάλειας θα πρέπει να αλλάξει επιτέλους. Βρώμα και δυσωδία, Ενώ καθημερινά διακινείται πολύς κόσμος απουσιάζουν οι βασικοί κανόνες υγιεινής. Να μην αναφερθούμε στα κλειστά κλιματιστικά στην αίθουσα αναμονής έξω από την κλιματιζόμενη αίθουσα που γίνονται οι δίκες με αποτέλεσμα μόλις αυξάνει η θερμοκρασία να προσέρχονται όλοι και να γίνεται πανικός κατά την ώρα της εκδίκασης
Νεάπολις

Μια που ο «Παρατηρητής» είναι αφιερωμένος σήμερα στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, να μην αναφέρουμε ότι η εκδήλωση παρουσίασης του σχετικού μ’ αυτές βιβλίου των Γ. Χατζηκωνσταντίνου- Ηρακλή Γωνιάδη είχε μια ακόμη καινοτομία ως προς την παρουσία επιχειρηματιών κύρους, όπως ο Σταμάτης Κουρούδης και ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, σ ένα κοινωνικό πολιτισμικό πάνελ; Παρουσία με έντονο ενδιαφέρον και σε επίπεδο συμβολισμών για την αναγκαιότητα των επιχειρηματιών σε κάθε υγιές κοινωνικό περιβάλλον, στη διαμόρφωση του οποίου οι επιχειρηματίες πολλά προσφέρουν. Πραγματικότητα αυτονόητη για κάθε πολιτισμένη κοινωνία που η Ροδόπη άργησε πολύ να αποδεχτεί και στο δημόσιο λόγο της, παρουσιάζονταν συλλήβδην τους επιχειρηματίες ως «αεριτζήδες» και «κρατικοδίαιτους»
Παρατηρητής

Νάτα μας και ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης… για βουλευτής! Κι άλλη φορά γράψαμε ότι η εξουσία είναι πολύ επικίνδυνη ιστορία. Μπορεί να πάρει τα μυαλά ακόμη και σοβαρών ανθρώπων που εκτιμούμε. Και βέβαια το ενδιαφέρον εκδηλώνεται έμμεσα και με πολιτική πονηριά. «Αν το ΠΑΣΟΚ με επιλέξει για υποψήφιο βουλευτή θα έλεγα ναι», δηλώσει ο Χριστ. Μιχαλάκης στη Νέα Εγνατία και μας αφήνει άφωνους. Μόλις συνέλθουμε, αναρωτιόμαστε: και γιατί όχι; Μήπως οι άλλοι (γενικώς) είναι καλύτεροι; Άλλωστε αυτό που έλεγαν παλιά, ότι θα πρέπει να έχεις μια συνεχή παρουσία στα δημόσια πράγματα, να έχεις κοινωνικούς αγώνες, να είσαι πετυχημένος και γενικά αποδεκτός στον επαγγελματικό σου τομέα και στην κοινωνία γενικότερα, με ιδιαίτερες διακρίσεις, αυτό δεν ισχύει σήμερα
Καθημερινός Τύπος

Εντωμεταξύ για όποιους νομίζουν ότι το θέμα του «λευκού» είναι της πλάκας, προφανώς τίποτε δεν έχουν καταλάβει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι της περιοχής. Να το ξαναγράψουμε. Οι συμβουλευτιάριοι έδωσαν εντολή για λευκό. Στην Ξάνθη ούτε ένα ψηφοδέλτιο του κόμματος «ΛΕΥΚΟ» δεν βρέθηκε στις κάλπες, στη Ροδόπη έφθασαν τα 2500. Απλά, πράγματα, όποιος κατανοήσει τι έγινε και γιατί, έχει καταλάβει συνολικά το πρόβλημα της μουσουλμανικής μειονότητας. Όλα τα άλλα, όσα ακούγονται σε συνέδρια, ημερίδες, τριημερίδες και δεν συμμαζεύεται, είναι ιστορίες για αγρίους. Όποιος θέλει και μπορεί να ερμηνεύσει δημοσίως γιατί βρέθηκαν τα ψηφοδέλτια του «ΛΕΥΚΟ» στις κάλπες της Ροδόπης. Α και κάτι ακόμη, μπράβο στον Σγουρίδη που την έκανε ξεκάθαρη την δήλωση και για το προξενείο και το «Λευκό» της συμβουλευτικής.
Ελεύθερο Βήμα

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι τούρκικοι τσαμπουκάδες πάντοτε πριν από κάθε επίσκεψη Τούρκου αξιωματούχου στην Ελλάδα ή το αντίστροφο. Έτσι μία εβδομάδα πριν την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγήπ Ερντογάν στην Αθήνα για να παρευρεθεί στα εγκαίνια του μουσείου της Ακροπόλεως θεώρησαν σκόπιμο να ξαναχτυπήσουν για τα ζητήματα που απασχολούν κατά την άποψή τους την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. Θέλετε επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης αναφέρει ο Τούρκος πρωθυπουργός, θέλουμε και εμείς εκλεγμένους μουφτήδες, «τουρκική μειονότητα» και «τουρκική εκπαίδευση» στα μειονοτικά σχολεία της δυτικής Θράκης. Όλα αυτά σαν προπαγάνδα της Άγκυρας διατυμπανίζουν κατά καιρούς οι ψευτομουφτήδες και η Άτυπη Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας. Βέβαια στις πρόσφατες ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα δυσαρέσκειας της μειονότητας με την ελληνική πολιτεία με την προοπτική για λευκό ψηφοδέλτιο. Δεν τα κατάφεραν, όμως αφού ένα πολύ μικρό ποσοστό της μειονότητας ξεγελάστηκε από τα σχέδια του Μετέ και τις παρέας του.
Χρόνος

Σχετικά Άρθρα