Γενική

Ο Υπερνομάρχης βασικός ομιλητής σε Διεθνή Διάσκεψη για την Τουριστική Βιομηχανία

Ο Υπερνομάρχης Κωνσταντίνος Τάτσης, συμμετείχε ως βασικός Ομιλητής στην Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Τουριστική Βιομηχανία : Απασχόληση και προκλήσεις της Αγοράς Εργασίας», που διοργάνωσε η Τσεχική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 10- 11 Ιουνίου στην Πράγα.
Ο Υπερνομάρχης, κ. Κ. Τάτσης, εκπροσωπώντας την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το βασικό μήνυμα της Γνωμοδότησης με θέμα τον Τουρισμό και την Αγορά Εργασίας που ετοίμασε ο ίδιος και υιοθέτησε ομόφωνα η ΕτΠ κατά την τελευταία Σύνοδο Ολομέλειας, 21- 22 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, στην ομιλία του- που μαζί με αυτήν του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης της Τσεχίας, κ. R.Vonduska, σηματοδότησε την έναρξη της Διάσκεψης- ο κ.Τάτσης υποστήριξε ότι οι προοπτικές του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη εξαρτώνται από την ικανότητα του να διατηρήσει την ποιοτική ανωτερότητα του τουριστικού προϊόντος, λαμβάνοντας υπόψιν τις επιταγές για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Για αυτό απαιτείται αναβάθμιση της κατάρτισης, των δεξιοτήτων και του γενικότερου επιπέδου των εργαζομένων στο τουριστικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα είναι ανάγκη να συνεισφέρει και η ΕΕ σε αυτή την προσπάθεια με την διαμόρφωση μίας κοινής πολιτικής για τον τουρισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό και θετικό ρόλο, κυρίως μέσω της παροχής ποιοτικών υποδομών και υπηρεσιών.
Αυτά ήταν και τα βασικά συμπεράσματα και της διήμερης Διάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν κυρίως υψηλόβαθμα στελέχη των σημαντικότερων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών και η οποία άμεσα θα συντελέσει στην εφαρμογή ενός προγράμματος για την προώθηση του κοινωνικού τουρισμού σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Σχετικά Άρθρα