fbpx
Γενική

Ηλεκτρονική καθοδήγηση τουριστών στην παλιά πόλη

Οκτώ θέματα απασχόλησαν τη Δημαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης

Τον εφοδιασμό με 40 PDA, δηλαδή υπολογιστές παλάμης, προβλέπει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο του Δήμου Ξάνθης, το οποίο συζητήθηκε στη Δημαρχιακή Επιτροπή, η συνεδρίαση της οποίας έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Το θέμα, το οποίο ήταν εκτός ημερησίας διάταξης, αφορά στην προμήθεια 40 υπολογιστών παλάμης, μέσα στους οποίους θα υπάρχει το κατάλληλο λογισμικό και μέσω αυτού, οι επισκέπτες της παλιάς πόλης θα μπορούν να πλοηγούνται στην παλιά Ξάνθη «ηλεκτρονικά». Πρόκειται για ένα πλάνο της «κοινωνίας της πληροφορίας», της οποίας οι όροι έγιναν αποδεκτοί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι επισκέπτες το μόνο που θα έχουν να κάνουν, είναι να αφήνουν μια ταυτότητα εκεί που θα προμηθεύονται τους υπολογιστές. Το πρόγραμμα θα καλύπτει δορυφορικά όλη την παλιά πόλη της Ξάνθης, καθώς και σχεδόν όλο το κέντρο. Οι υπολογιστές παλάμης θα είναι συνδεδεμένοι με τρεις κεραίες, οι οποίες θα εγκατασταθούν στην Ξάνθη. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
«Θέματα ρουτίνας απασχόλησαν τη συνεδρίαση»
Όλα τα θέματα που απασχόλησαν τη Δημαρχιακή επιτροπής της 10 ης Ιουνίου, χαρακτηρίστηκαν ρουτίνας και αφορούσαν σε διάφορες προμήθειες οχημάτων, για τις ανάγκες του δήμου, καθώς και σε λήψεις αποφάσεων για διάφορες κοινωνικές υποθέσεις. Τα περισσότερα από αυτά ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Η μείζονα αντιπολίτευση, διά στόματος του επικεφαλής της Χρήστου Πούλιου, εξέφρασε επιφυλάξεις για το θέμα, το οποίο αφορούσε στη χορήγηση άδειας λειτουργίας «Λούνα Παρκ» στο «ΕΛΙΣΣΩ» επί της Βασιλίσσης Σοφίας 9. Ο κ. Πούλιος ανέφερε ότι, πρέπει να τηρούνται όλοι οι όροι και επιφυλάχθηκε για το θέμα. Επιφυλάξεις επίσης εξέφρασε η μείζονα αντιπολίτευση και για το θέμα των παρεμβάσεων ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια και δρόμους, αφού τα μέλη της δεν ήταν ενημερωμένα για τα σημεία των παρεμβάσεων. Η ερώτηση του επικεφαλής Χρήστου Πούλιου για τα σημεία των παρεμβάσεων, δεν κρίθηκε ικανοποιητική από τον ίδιο, δηλώνοντας: «επιφυλασσόμεθα».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα