fbpx
Γενική

9μηνη πλέον η θητεία στο Στρατό Ξηράς!!!

Πανηγυρίζουν οι πιτσιρικάδες που θα υπηρετήσουν λιγότερο

Ένα ευεργετικό μέτρο για τους πιτσιρικάδες αλλά και για τους γονείς τους ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έτσι στους 9 μήνες μειώνεται από τον Αύγουστο η θητεία στον Στρατό Ξηράς για τους στρατεύσιμους που θα υπηρετούν στην περιφέρεια, ενώ η μείωση της θητείας θα λάβει υπόψη της και τους οπλίτες που παρουσιάστηκαν στην αρχή του χρόνου.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι η ΕΣΣΟ του Αυγούστου θα υπηρετήσει 9 μήνες ενώ σύντομα θα προχωρήσει σχετική εισήγηση τόσο στο ΚΥΣΕΑ όσο και στην Κυβερνητική Επιτροπή.
Μειωμένη θητεία, σύμφωνα με τον υπουργό, θα υπηρετήσουν και όσοι παρουσιάστηκαν στο Στρατό Ξηράς μέσα στο 2009, με τις δύο προηγούμενες ΕΣΣΟ ως εξής: Όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου θα υπηρετήσουν έντεκα μήνες, δηλαδή η θητεία τους θα μειωθεί κατά ένα μήνα και όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Μαΐου θα υπηρετήσουν δέκα μήνες, δηλαδή η θητεία τους θα μειωθεί κατά δύο μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, με τη μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς όλοι οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια.
Ο υπουργός ανέφερε ότι οι παράγοντες που κάνουν δυνατή τη μείωση της θητείας είναι η αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών οπλιτών, η χρήση της πληροφορικής, η νέα χωροθέτηση των στρατοπέδων και το μέτρο της ηλεκτρονικής φύλαξης αυτών που προχωρά σταδιακά. Όπως είπε ο υπουργός, ο λόγος που δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα η μείωση ήταν για να μην θεωρηθεί κυβερνητική εξαγγελία και για να αποφευχθεί κύμα αναβολών που θα προκαλούσε προβλήματα στην επάνδρωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Για την πορεία στην Αεροπορία και στο Ναυτικό, η οποία ενδέχεται να καταργηθεί, είπε ότι οι σχετικές αλλαγές θα γίνουν περί το 2010- 11.

Σχετικά Άρθρα