fbpx
Γενική

Τελικά δεν έχουν και τόση δύναμη οι μειονοτικοί που το παίζουν παράγοντες στην Ξάνθη

Δεν μπόρεσαν να περάσουν τελικά την σκληρή «γραμμή» για το λευκό, οι μειονοτικοί (κατά τα άλλα) παράγοντες της Ξάνθης. Πριν τις εκλογές τα μέλη της «Συμβουλευτικής επιτροπής» με μια προκλητική κίνηση εξέδωσαν ανακοίνωση προς τους μειονοτικούς πολίτες να μην ψηφίσουν κανένα κόμμα και να ρίξουν λευκό στις κάλπες σε μια πρόβα τζενεράλε προκειμένου να διαπιστώσουν πόση απήχηση έχουν στις μάζες τα εμπρηστικά τους σχέδια. Η ανακοίνωση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας» ανέφερε:
«Η Συμβουλευτική Επιτροπή της «τουρκικής» μειονότητας δυτικής Θράκης στην συνεδρίασης την 1 η Ιουνίου 2009, ως θέμα ημερήσιας διάταξης, αξιολόγησε το ζήτημα των βουλευτικών εκλογών του Κοινοβουλίου της Ευρώπης που θα γίνουν την 7 η Ιουνίου.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για τον λόγο ότι δεν βρίσκεται λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η τουρκική μειονότητα, αποφάσισε πλειοψηφικά, 2 στους 34, να χρησιμοποιήσει λευκή ψήφο.
Πιστεύουμε πως τα κόμματα, μη δείχνοντας την πρέπουσα εκτίμηση στην τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, δεν έβαλαν σε εκλόγιμη θέση τους μειονοτικούς υποψηφίους που πήραν στους συνδυασμούς τους για τις εκλογές της 7 ης Ιουνίου, οπότε και εκτιμούμε πως υποτίμησαν την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Ως εκ τούτου, ως συμβουλευτική επιτροπή αποφασίσαμε να ρίξουμε λευκή ψήφο στις εκλογές της 7 ης Ιουνίου. Ανακοινώνεται προς ενημέρωση του κοινού της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης».
Επειδή ήθελαν να δείξουν ότι δεν ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές προσπάθησαν να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό μπορούν να επηρεάσουν τους μειονοτικούς πολίτες εν όψει εθνικών, δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών ώστε στη συνέχεια να επιβάλουν στα πολιτικά κόμματα τις επιθυμίες τους. Εκμεταλλευόμενοι την τακτική θεσμικών παραγόντων που ανέχονται όλα τα «τερτίπια τους» και προωθούν όλες τις απαιτήσεις τους με το βλέμμα στις εκλογικές αναμετρήσεις θεωρούν ότι είναι καιρός να παίξουν σκληρότερα παιχνίδια και να επιβάλουν στο άμεσο μέλλον επαχθέστερους όρους. Όμως οι δημοκράτες μειονοτικοί πολίτες παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκαν τις προηγούμενες δεν ακολούθησαν τους εξτρεμιστές της μειονότητας. Ψήφισαν δηλαδή ΠΑΣΟΚ με το λευκό να αντιστοιχεί στο 7 με 8% μόνο όταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έχουμε έτσι και αλλιώς 3- 5 % λευκά. (Αυτή είναι η δύναμή τους 1500 ψήφοι… όλοι και όλοι.)

Σχετικά Άρθρα