fbpx
Γενική

Σκύψτε το κεφάλι και ζητήστε συγνώμη

Δουλειά και συνοχή χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία

Ο πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης και η ΝΟΔΕ Ξάνθης οφείλουν να προβούν ΑΜΕΣΑ σε κάποιες ενέργειες ΑΝ έχουν πάρει το μήνυμα των εκλογών και ΑΝ έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ήττας.

16 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και λίγο πράγμα. Όμως ακόμη και έτσι, με ξερά νούμερα τα πράγματα δεν είναι και τόσο μαύρα για την γαλάζια παράταξη.
Σε πρώτη φάση θα πρέπει να αναφέρουμε ότι γενικά και σε σύγκριση με τα ποσοστά που πήρε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές το συνολικό ποσοστό που έχει κατέλθει το κόμμα στο νομό Ξάνθης είναι περίπου στο 9,5%, όσο είναι και ο μέσος όρος που έχει χάσει η Ν.Δ. πανελλαδικά. Αναλύοντας τα αποτελέσματα με τα γραφήματα και συγκρίνοντας τα με αυτά του 2007 η Ν.Δ. έχασε στα ορεινά και στους μειονοτικούς δήμους ένα ποσοστό 4% συνολικά ενώ την μεγαλύτερη ζημιά την έπαθε στα πεδινά όπου είχε νεοδημοκράτες Δημάρχους. Στα πεδινά λοιπόν η Νέα Δημοκρατία έχασε πάνω από 11 μονάδες από τα ποσοστά του 2007.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και προήλθε από την κακή έως κάκιστη επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, και την αδυναμία να προωθήσει και να κοινοποιήσει στους συμπολίτες μας τα χρήματα που έπεσαν στον νομό, και τα έργα που έγιναν αλλά επιπρόσθετα είχε να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη πρόβλημα: Την αλαζονεία των στελεχών και τον διχασμό του κομματικού μηχανισμού.
Οφείλει λοιπόν σήμερα το κόμμα να ζητήσει από όλα τα κομματικά στελέχη να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης. ΟΛΟΙ συνολικά οι «γαλάζιοι παράγοντες» της Ξάνθης θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να κοιτάζουν το πάτωμα. Η αλαζονεία και η έπαρση θα πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιό τους. Άμεσα τον επόμενο μήνα θα πρέπει να υπάρξει εισήγηση ώστε να αλλάξουν οι διοικήσεις στον κρατικό μηχανισμό εκτός των ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να επιδείξουν αξιοσημείωτο έργο. Αυτοί οι διευθυντάδες και κάτι άλλοι φελλοί που επιπλέουν θα πρέπει να πάνε σπίτι τους ΑΜΕΣΑ.

Όλοι όσοι την έχουν δει κάπως, όσοι έγιναν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Όλοι όσοι για να τους δεις στο γραφείο τους πρέπει να κάνεις τεμενάδες και αν θα τους δεις τελικά, πρέπει να πάνε για καλοκαιρινές διακοπές διαρκείας. Η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, αποτελεί η βιτρίνα της κυβέρνησης και αυτή η βιτρίνα είναι σήμερα βρωμερή και άθλια.
Οι δήμαρχοι και οι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να καταλάβουν ότι εκτός από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας που είναι η οικονομία και η ασφάλεια υπάρχει και η καθημερινότητα.
Κύριοι η βάση της ΝΔ είναι έξαλλη. Απαιτεί άμεσες ενέργειες από τον Πρωθυπουργό, από τους Βουλευτές, από τον Νομάρχη από τους Δημάρχους, από όλους. Εν θερμώ αποφάσεις; Ναι εν θερμώ. Δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχει άλλη υπομονή. Δεν υπάρχει άλλη αντοχή και ανοχή από τους πολίτες.
Και τέλος καλό θα ήταν Νομάρχης, «γαλάζιοι» Δήμαρχοι και άλλοι κυβερνητικοί στην Ξάνθη, να σταματήσουν τις δηλώσεις του τύπου: «συνεχίζουμε το έργο μας με ταχύτερους ρυθμούς». Αυτό το έργο έφερε την παράταξη σ αυτό το χάλι. Ξυπνήστε επιτέλους και καταλάβετέ το.
Αν δεν γίνουν τα παραπάνω ακόμη και αυτό το ηρωικό 30% θα φύγει από το κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ καλά κάνει και θριαμβολογεί, γιατί η νίκη του ήταν θρίαμβος. ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη σκύψτε το κεφάλι και ζητήστε συγνώμη.


Σταύρος Καρυπίδης

Σχετικά Άρθρα