fbpx
Γενική

Η μειονοτική ψήφος ήταν καταλυτική για τα εκπληκτικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Καταποντίστηκε η …«Νέα Δημοκρατία» στο Νομό Ξάνθης

Μια καθαρή νίκη του τοπικού ΠΑΣΟΚ των Ξυνίδη και Τσαρτσάρα έναντι της Νέας Δημοκρατίας του Στέλιου Μωραΐτη με 15 περίπου μονάδες διαφορά, ρεκόρ αποχής και πολλά μηνύματα προς όλους έβγαλαν οι κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή για τις Ευρωεκλογές.
Καταλύτης για την τεράστια αυτή διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων ήταν τόσο η αποχή των Νεοδημοκρατών από τις κάλπες (προσήλθαν να ψηφίσουν 20000 λιγότεροι σε σχέση με τις εθνικές εκλογές) όσο και η γραμμή της μειονότητας όχι πια για Λευκή αλλά για «πράσινη» ψήφο στο νομό Ξάνθης. Αυτό φυσικά επετεύχθη μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες του Σωκράτη Ξυνίδη και της Νομαρχιακής Ξάνθης που είχαν την μαγκιά και γύρισαν το παιχνίδι υπέρ τους την παραμονή των εκλογών.
Στην ανάλυση των ποσοστών μόνο ο Δήμος Σταυρούπολης κράτησε τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε πρωτιά στο κυβερνόν κόμμα. Μεγαλύτερα ποσοστά, που σημαίνει και πολύ περισσότερη δουλειά είχαμε στον Τόπειρο όπου για κάθε 1 ψηφοδέλτιο της ΝΔ έβγαιναν περίπου 3 του ΠΑΣΟΚ!!!
Λογικό είναι με αυτά τα αποτελέσματα να υπάρχει ενθουσιασμός στην πλευρά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και κατήφεια στην ΝΟΔΕ Ξάνθης. Οι μεν πρώτοι δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, οι δε δεύτεροι σκεπτόμενοι ως λύση την εσωστρέφεια μιλούν για αναδιοργάνωση και ανατρέψιμο αποτέλεσμα. (Φυσικά στην Ελλάδα ζούμε οπότε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία).

Σχετικά Άρθρα