fbpx
Γενική

Απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης για την οδό Τσιμισκή

Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης σας γνωρίζει ότι το πρόσφατα δημοπρατηθέν έργο που αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Τσιμισκή, δεν προβλέπει καμία επέμβαση στο τμήμα που περιλαμβάνεται από την οδό Μ. Καραολή και έως την οδό Μιαούλη που ολοκληρώθηκε πριν από δύο (2) χρόνια και συγκεκριμένα στις 26- 05- 07.
Αφορά στο τμήμα της οδού που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Μιχ. Καραολή και 28 ης Οκτωβρίου η κατασκευή του οποίου χρονολογείται πριν από δεκαπέντε (15) χρόνια.
Σε συγκεκριμένο τμήμα του οδοστρώματος, αυτού δηλαδή που χρησιμοποιείται από οχήματα, προβλέπει μόνο μία σειρά στάθμευσης και μία λωρίδα κίνησης. Παρόλα αυτά όμως η κατάσταση που διαμορφώνεται από την αυξημένη κίνηση οχημάτων στο κέντρο της Πόλης έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία και δεύτερης σειράς στάθμευσης, οπότε το εύρος της λωρίδας για. την κίνηση των οχημάτων γίνεται οριακό για τα συμβατικά και απαγορευτικό για τα ειδικά- άμεσης επέμβασης.
Εν όψει του έργου ενοποίησης των πλατειών στο κέντρο της πόλης, η συγκεκριμένη οδός θα παραλάβει αυξημένη κίνηση και δεδομένου του μεγάλου εύρους του υπολοίπου τμήματος της ίδιας οδού, στο συγκεκριμένο τμήμα η επέμβαση που μελετήθηκε δεν είναι μόνο απαραίτητη αλλά και επιβεβλημένη. Άλλωστε η εκτέλεση του εν λόγω έργου αποφασίστηκε με. την αριθμ.607/10- 12- 08 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έκτοτε η υπηρεσία μας, ως όφειλε προέβη στη σύνταξη της μελέτης.
Η Δημαρχιακή Επιτροπή με την αριθμ. 131/27- 03- 09 απόφαση της που ελήφθη ομόφωνα κατάρτισε τους όρους της δημοπρασίας, η οποία έγινε στης 05- 05- 09 και την προηγούμενη Παρασκευή στις 29- 05- 09 κλήθηκε να αποφασίσει για τη έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας, οπότε προέκυψε και το ζήτημα παρανόησης που αφορά το τμήμα της οδού, στο οποίο προβλέπεται η παρέμβαση.

Σχετικά Άρθρα