fbpx
Γενική

Θέλουμε Ευρωβουλή των λαών και όχι διευθυντήριο μιας μειοψηφίας ισχυρών

Οι απλοί άνθρωποι δεν θέλουν την θεοποίηση των αριθμών και των συμφερόντων των μεγάλων και ισχυρών, ούτε την λατρεία των δεικτών της οικονομίας που οι μεγάλοι επιβάλουν.
Οι Λαοί θέλουν μια Ευρώπη διαφορετική: Με πρόσωπο ανθρώπινο που θα αντιμετωπίζει την καταστροφή του περιβάλλοντος- τον ανθρώπινο πόνο και τις ανάγκες των πολιτών της κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων, για να απολαμβάνουν κι αυτοί τα αγαθά του σύγχρονου πολιτισμού.
Όμως, οι καταστάσεις που σήμερα επικρατούν στην καθημερινότητα είναι: η φτώχεια η κακή παιδεία- η υποβαθμισμένη υγειονομική περίθαλψη- η κοινωνική αναλγησία- ο φόβος- η ανασφάλεια- το άγχος της επιβίωσης, είναι τα σημερινά χαρακτηριστικά της ζωής μας.
Ζούμε στην κοινωνία της αφθονίας και της ευημερίας των ολίγων και της φτώχιας των πολλών. Κοντολογίς, οι λαοί της Ενωμένης Ευρώπης οπωσδήποτε δεν θέλουν μια Ευρώπη των ανέργων- των ανασφάλιστων- των φτωχών- των αστέγων και γενικά των απελπισμένων.
Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει προϊόντα σε λογικές τιμές, αλλά μόνο για τους ολίγους τους έχοντες και κατέχοντες, και όχι για τους πολλούς τους φτωχούς των Ευρωπαϊκών κοινωνιών της Ε. Ένωσης.
Θεωρούμε ότι η Ε. Ένωση σήμερα τον 21 ο αιώνα έχει όλες τις δυνατότητες να καταπολεμήσει την φτώχια των κοινωνιών της. Σήμερα παρόλη την ανάπτυξη της παραγωγής και των μεθόδων της επιστήμης η ζωή όλων θα έπρεπε να είναι ανετότερη και όχι χειρότερη που είναι σήμερα.
Το ερώτημα που γεννάται είναι: Πότε η Ε.Ε θα αλλάξει και θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής των Ευρωπαίων πολιτών της, και πως πρέπει σε συνεργασία οι Λαοί να επιβάλλουν την επιθυμητή Αλλαγή;
Δεν θέλουμε την κυριαρχία των ολίγων ισχυρών, των αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Θέλουμε την Ε.Ε που θα λειτουργεί με κανόνες που όλοι θα σέβονται. Μια Ευρώπη ισότητας και ουσιαστικής δημοκρατίας, που θα εξασφαλίζει: Εργασία- παιδεία- ασφάλεια και υγειονομική περίθαλψη για όλους χωρίς καμία εξαίρεση και διάκριση.
Η Ελληνική διανόηση με την πλούσια πνευματική της παράδοση, υποχρέωση έχει να κηρύξει και μεταδώσει αυτή την Αλλαγή για να βρουν οι άνθρωποι τις αρετές τους ώστε να πορευθούν με πνεύμα ενότητας- κατανόησης και αλτρουϊσμού.

Μενέλαος Καρυωτάκης

Σχετικά Άρθρα