fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Η Θράκη βρίσκεται στο επίκεντρο της σκανδαλολογίας τόσο με την πολύκροτη και με πολιτικές προεκτάσεις υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, αλλά και τώρα με την υπόθεση Siemens και την φυγή του Χρήστου Καραβέλα. Ίσως βέβαια θα φανεί παράξενο σε πολλούς πώς ο Χρήστος Καραβέλας έχει σχέση με την Θράκη και αν τελικά κάποιες αγοραπωλησίες σε πόλη του νομού Έβρου σχετίζονται με την πολύκροτη και δαιδαλώδη υπόθεση. Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει, αλλά κεντρικό κατάστημα που θα ανεγείρονταν ξενοδοχείο στο κέντρο της Ορεστιάδας, κάποια στιγμή φέρεται ότι ήρθε και στα χέρια του κ. Καραβέλα. Όπως και αναφορά γίνεται για τρία ακίνητα σε παραλία της Ροδόπης. Βέβαια όλα αυτά είναι υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές και τα ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν μετά τις έρευνες και τις ανακρίσεις. Πάντως ο Χρήστος Καραβέλας και η γυναίκα του κατάγονται από την Ορεστιάδα και τίποτα δεν προμήνυε ότι το φτωχόπαιδο από την ακριτική πόλη θα γίνονταν ο «νεόπλουτος με το πούρο». Από ένα απλό παιδί από την Ορεστιάδα, σπούδασε στην Γερμανία, προσλήφθηκε στην Siemens, γρήγορα ανέλαβε όλα τα πόστα στην ιεραρχία και έγινε οικονομικός διευθυντής. Αποκτώντας τεράστια περιουσία, με βίλες στην Εκάλη και στην Αντίπαρο και χλιδάτη ζωή. Το φτωχόπαιδο από την Ορεστιάδα λένε ότι κρατάει πολλούς άσους στο μανίκι του για όλο το πολιτικό σύστημα και ότι αν γυρίσει στην Ελλάδα θα την πληρώσουν ισχυροί πολιτικοί παράγοντες του τόπου.
Χρόνος

Αυτό που ποτέ δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε είναι το πώς έφτασε η Νίκη Τζαβέλλα, να ηγηθεί του Ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ. Είναι γνωστό, ότι η Νίκη Τζαβέλλα, σε πολύ καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ, είχε τιμηθεί με πολύ σημαντικές θέσεις, στην ιεραρχία του. Επί χρόνια ήταν Πρόεδρος του ΟΑΕΔ και βέβαια γίνεται κατανοητό, ότι απολάμβανε πολλών προνομίων κι αυτή και ο σύζυγός της, ο οποίος εκείνο το διάστημα ήταν Διευθυντής των Περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ. Δεν έμειναν βέβαια με τις θέσεις αυτές, αφού και στη συνέχεια απόλαυσαν και άλλες σημαντικές θέσεις από αυτές των διορισμένων που ήταν οι ευνοούμενοι του κινήματος. Μας προκάλεσε πραγματική έκπληξη η παρουσία της κυρίας αυτής στο ΛΑΟΣ.
Καθημερινός Τύπος

Πάντως όσο κι αν οι δίαυλοι επιδοτούν την αποχή. εξυπηρετώντας την κυβέρνηση, τελικά φαίνεται ότι αυτό δεν θα περάσει, κι ο κόσμος στην Ελλάδα δεν θα χάσει την ευκαιρία όσους χρειάζονται μαύρισμα, όχι μόνον να τους μαυρίσει αλλά και… να τους μουντζώσει…Με τέτοιο κρυφή χαρά που διερωτώμαι πια για το τι έχει να πάθει η κυβέρνηση των «σεμνών, ταπεινών και τιμίων…» Τέτοια χαρά από τους μη δυνάμενους, τους ανέργους, τους καπνοπαραγωγούς, τους μη διορισθέντες, που είναι λες και ζουν μόνο για την μέρα της ψήφου, και τίποτα άλλο… Για τη μέρα της εκδίκησης, την πιο γλυκιά μέρα… Τα ζήτημα είναι ότι αυτή τη χαρά την έχουν κυρίως οι νεοδημακράτες των οποίων τα παιδιά είναι άνεργα, ενώ άλλων ομοϊδεατών τους έχουν διορισθεί σε τρεις και τέσσερις θέσεις, χωρίς να’ χουν μάλιστα προσφέρει στην παράταξη τίποτα ’άλλο εκτός από την “Οσφυοκαμψία» και την αναξιοπρέπεια…
Παρατηρητής της Θράκης

Σένα απ’ τα τελευταία δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Κομοτηνής, ο δήμαρχος παρουσίαζε διάφορα έγγραφα κατηγορώντας κάποιους ότι τα βγάζουν στο ίντερνετ. Φοβάται την πληροφόρηση του κόσμου άραγε ο δήμαρχος. Θα θέλαμε όμως να δούμε αν πράξει το ίδιο και για την περίπτωση των έργων της ΔΕΥΑΚ που είναι στον εισαγγελέα και ακόμα την δικογραφία δεν την έχουνε δει οι ενδιαφερόμενοι και αυτή βγαίνει σε 15νθήμερο έντυπο, το οποίο «αβαντάρει» την Σύγχρονη Πόλη! Περιμένουμε…
Ελεύθερο Βήμα

Η Κόντρα Νομαρχίας και Δήμου Ορφανού για την παραχώρηση παραθαλάσσιων οικοπέδων φιλέτων σε επιχειρηματία για την ανέγερση ξενοδοχειακός μονάδας έχει κολλήσει εδώ και αρκετό καιρό. Η αξιοποίηση πάντως της παραλιακής ζώνης έχει μπει στις καλένδες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική. Να μην μιλήσω και για τη μεγάλη φαγωμάρα μεταξύ των μηχανικών και εργολάβων που δεν έχει τελειωμό.
Νεάπολης

Σχετικά Άρθρα