fbpx
Γενική

«Η λευκή ψήφος δεν είναι λύση»

Λίγες ώρες πριν τις Ευρωεκλογές, συνέντευξη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Αχμετσίκ Ριτβάν στην XanthiNews

Μόνο λίγες ώρες απομένουν για την εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών 2009, για τις οποίες έχει γίνει πολύς λόγος, όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κυβερνόντος κόμματος Αχμετσίκ Ριτβάν παραχώρησε συνέντευξη στην XanthiNews:
Κύριε Αχμετσίκ, πώς είδατε την επιλογή του ονόματός σας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;
«Η επιλογή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι σύμβολο ενότητας. Θα ήθελα να πω ότι , είμαι χρόνια στη Νέα Δημοκρατία, αγωνίζομαι για τα προβλήματα του τόπου και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και όλου του νομού, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και οποιασδήποτε άλλης διαφορετικότητας».
Τι έχετε να πείτε για τη λεγόμενη «Λευκή ψήφο»;
«Η λευκή ψήφος» δεν είναι λύση. Εμείς είμαστε κάθετοι σε αυτό. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ώστε να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στην ευρωβουλή. Η «λευκή ψήφος» για μένα προσωπικά δεν εκφράζει τίποτα, δεν έχει κανένα νόημα και καλώ για άλλη μια φορά τη μειονότητα, να επιλέξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γιατί είναι το μόνο κόμμα, το οποίο εγγυάται την ισότητα και τα δικαιώματα της μειονότητας».
Ποια είναι η γνώμη σας για τις «βολές» της Τουρκικής κυβέρνησης, ενάντια στο Ελληνικό κράτος, για τη Μουσουλμανική Μειονότητα;
«Αυτή τη στιγμή θεωρώ, ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μια δημοκρατική κυβέρνηση και σέβεται τα δικαιώματα. Άλλωστε αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές. Επίσης θα ήθελα να τονίσω την επίσκεψη του κ. Νάκου. Κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού, εκφράστηκαν οι ευχαριστίες των τοπικών φορέων μουσουλμανικού πληθυσμού, οι οποίοι σε κάθε επίσκεψή τους στο Υπουργείο, δε φύγανε ποτέ με «άδεια χέρια». Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι τελευταία γίνανε πάρα πολλά έργα υποδομής στην ορεινή ζώνη, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Αυτό όμως δεν αρκεί. Θεωρώ ότι θα πρέπει να συνεχιστεί με ταχύτερους ρυθμούς η ανάπτυξη του ορεινού όγκου. Γι αυτό αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε πιο σκληρά για καλύτερα αποτελέσματα».
Αναφέρατε κ. Αχμετσίκ ένα μήνυμα προς τους συμπολίτες σας.
«Το μήνυμα προς τους συμπολίτες μου, είναι η αποφυγή της «λευκής ψήφου», διότι δεν έχει κανένα νόημα. Θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες, για να επιλέξουν τον εκπρόσωπο που θέλουνε να στείλουν στην Ευρώπη, ώστε να ακούγεται στην Ευρώπη πιο ισχυρά η φωνή της κυβέρνησης της Ελλάδος.
Ο μειονοτικός πληθυσμός της Ξάνθης, τι περιμένει από την επιλογή σας στο Ευρωψηφοδέλτιο;
Πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένει πολλά. Τη συνέχιση της ανάπτυξης και της προόδου με ταχύτερους ρυθμούς, για ένα καλύτερο μέλλον.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα