fbpx
Γενική

Η Ατζέντα της Εβδομάδας

Σάββατο 6 Ιουνίου
Γιορτάζει ο ΙΛΑΡΙΩΝ

19:00- 21:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξανθής και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του θεού Σοφίας.

Κυριακή 7 Ιουνίου
Γιορτάζουν: ΖΗΝΑΪΣ, ΠΑΝΑΓΗΣ, ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΗ, ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (*) (της Πεντηκοστής, της Πεντηκοστης)

07:00- 10:30 η ώρα
Θεία Λειτουργία εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης- Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Ευρωεκλογές

Δευτέρα 8 Ιουνίου
Γιορτάζουν: ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΚΟΡΗ, ΚΟΡΙΝΑ, ΚΟΡΙΝΟΣ, ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΡΙΑΔΑ

07:00- 10:00 Όρθρος και Πανηγυρική θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

Τρίτη 9 Ιουνίου
Γιορτάζει η Ροδάνθη

Τετάρτη 10 Ιουνίου

19:00 9 ο και 18 ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης Ηλιουπόλεως
«Παραδοσιακά επαγγέλματα επαγγέλματα που χάθηκαν και χάνονται»
Τα συστεγασμένα και συλλειτουργούσα 9 ο και 18 ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης θα παρουσιάσουν «Παραδοσιακά επαγγέλματα επαγγέλματα που χάθηκαν και χάνονται», η παρουσίαση θα γίνει από τους μαθητές των Β, Γ, Ε, και Στ τάξεων των δύο Σχολείων. Υπεύθυνοι οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων: Γεσθημανή Τέη, Ανδριάννα Καφετζοπούλου, Μαρκ Καραπιπέρη, Χριστίνα Ζουρίδου, Κυριακή Βασιλειάδου, Ιωάννης Πολυχρονιάδης, Αφροδίτη Γκιρτζή, Ελένη Θαγγοπούλου, Παναγιώτα Μήτογλου, Κων/να Βουλγαρίδου. Υπεύθυνοι για τους χορούς οι εκπ/κοί Φ. Αγωγής: Χρήστος Αφουκατούδης, Φίλιππος Γρούδος. Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική και θα συμμετάσχουν μαθητές, γονείς, και όσοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης 20:00 4 ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης Θεατρική Παράσταση «Τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα» του Γιάννη Ξανθούλη
Το τύμπανο και η τρομπέτα, με ένα σακουλάκι κόκκινα κουφέτα από παραδοσιακό καραμελάδικο, ξεκινούν να βρουν τα κομμάτια του τραγουδιού της χαράς που χάθηκε από τη ζωή μας… Περιπλανούνται σε κόσμους μαγικούς και τελικά μαθαίνουν ότι υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος στη γη που το ξέρει. Θα καταφέρουν να τον εντοπίσουν;… Η θεατρική παράσταση υλοποιείται από τους μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μαρίνας Μήτρου και την μουσική επιμέλεια της εκπαιδευτικού μουσικής Έφης Μπαλτζοπούλου.

20:00 Ιδιωτικά Σχολεία ΑΞΙΟΝ- 9 ο χλμ ΕΟ Ξάνθης «Αφιέρωμα στον ΕΛΥΤΗ» Οι μαθητές της Α Δημοτικού του «ΑΞΙΟΝ» γνωρίζουν την ποίηση και παρουσιάζουν το project Αφιέρωμα στον ΕΛΥΤΗ. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται και από μουσικές και αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών. Υπεύθυνοι προγράμματος: Β. Γραμμένου- Θ. Ζεμαδάνη (Δασκάλες ) Ν. Ανδρονικίδου ( Μουσικός ) Π. Χανιώτης Δ. Θεοδωρίδου Κ. Μαρούλη και Θ. Χατζηαθανασίου ( Γυμναστές)

Σχετικά Άρθρα