Γενική

Ανακοινώσεις από φοιτητικές οργανώσεις για το Νίκο Κουνταρδά

Ζητούν την άμεση αποφυλάκισή του

Η ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους, κάποιες πολιτικές οργανώσεις, αλλά και η δικηγόρος του Νίκου Κουνταρδά, πραγματοποίησαν κάλεσμα την Τετάρτη το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την υπόθεσή του, αλλά και την κατάστασή του, ύστερα από την απεργία πείνας και δίψας. «Ο Νίκος Κουνταρδάς κατηγορήθηκε για εμπρησμό τραπέζης στην Ξάνθη, η οποία έγινε πριν από δύο χρόνια, με μοναδική μαρτυρία την ύπαρξη του αυτοκινήτου των γονιών του στην περιοχή», όπως χαρακτηριστικά λέει η συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους. Κατόπιν αυτού του γεγονότος και ύστερα από την απολογία του Νίκου Κουνταρδά, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, δηλαδή η εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης κάθε 15 μέρες, καθώς και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις πολιτικές οργανώσεις του Δ.Π.Θ. και τη Συνέλευση Αλληλεγγύης, όταν ο Νίκος ο Κουνταρδάς ξαναπήγε στο Α.Τ. για να δώσει το παρόν την 16 η Μαΐου συνελήφθη, με την κατηγορία της παραβίασης περιοριστικών όρων και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κομοτηνής, όπου και ξεκίνησε απεργία πείνας. Σε λίγες μέρες μεταφέρθηκε στις φυλακές Άμφισσας και μετά στις φυλακές Κορυδαλλού, για να καταλήξει στο Νοσοκομείο Νίκαιας, λόγω της εξάντλησης από την απεργία και τη γενικότερη ταλαιπωρία που υπέστη, όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών οργανώσεων. Στο μεταξύ ο φοιτητής, ξεκίνησε και πάλι απεργία δίψας, την οποία όμως έληξε στις 2 Ιουνίου και σύμφωνα με σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή.
Συνέλευση Αλληλεγγύης στους διωκόμενους: «Άμεση αποφυλάκιση του Νίκου Κουνταρδά»
Η Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους διωκόμενους, καθώς και πολιτικές οργανώσεις, ανάμεσά τους η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας», η «Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολαίας Συνασπισμού», το «Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα», το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» και η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του Νίκου Κουνταρδά.
«Ο σύντροφος Νίκος Κουνταρδάς δεν έχει καταδικαστεί ποτέ. Παρ όλα αυτά βλέπουμε το στιγματισμό ενός ανθρώπου, ο οποίος άδικα έχει κλειστεί στη φυλακή για σχεδόν 2 χρονιά και ύστερα από κατηγορίες, οι οποίες τελικά αποσύρθηκαν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των οργανώσεων.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα