fbpx
Γενική

Είναι καθ όλα νόμιμη και εξυπηρετεί πολύ κόσμο

Επιβεβλημένη η δημιουργία πιάτσας ταξί απέναντι από το πολυτεχνείο

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι Ξανθιώτες, είδαν τη νέα πιάτσα ταξί απέναντι από την πολυτεχνική σχολή, στη λεγόμενη «παραλία». Η ενοποίηση των πλατειών και τα έργα για αυτήν, «ανάγκασαν» τους οδηγούς ταξί της πόλης μας, να αναζητήσουν νέο στέκι, για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Στη καινούργια πιάτσα, δημιουργήθηκαν θέσεις για οκτώ ταξί. Κάποιοι εκ των πολιτών της Ξάνθης, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους , για τη νέα αυτή πιάτσα, λέγοντας μάλιστα ότι, πρόκειται για «παρανομία» και ότι, οι οδηγοί των ταξί εγκαταστάθηκαν στο σημείο με το «έτσι θέλω». Η «XN» μίλησε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών Ταξί Νομού Ξάνθης Γιώργο Σαμπανίδη, ο οποίος ανέφερε την ανάγκη δημιουργίας της νέας πιάτσας, αλλά απάντησε και σε όσους θεωρούν την πιάτσα παράνομη.
Γιώργος Σαμπανίδης: «Η εγκατάστασή μας εκεί, είναι καθ όλα νόμιμη»
Η δημιουργία της νέας θέσης των ταξί, προέκυψε από το επερχόμενο «κλείσιμο» της πιάτσας της κεντρικής πλατείας, λόγω της αναμόρφωσης της περιοχής, στα πλαίσια της ενοποίησης των πλατειών. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Γιώργος Σαμπανίδης, ανέφερε ότι, το σημείο επιλέχθηκε από τους ίδιους.
«Τη νέα πιάτσα τη ζητήσαμε εμείς. Πήγαμε στο Δήμαρχο και του είπαμε ότι, χρειαζόμαστε νέα πιάτσα, από τη στιγμή που θα κλείσει η κεντρική πλατεία. Επίσης θα κλείσει και η πιάτσα στον ΟΤΕ, καθώς και εκείνη στην Ηρώων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία της. Άρα είναι όλα νόμιμα», δήλωσε ο κ. Σαμπανίδης, απαντώντας συγχρόνως στις «φωνές», που τη θέλουν παράνομη.
Οι οδηγοί ταξί της πόλης μας, ζήτησαν και τη δημιουργία άλλων τριών στάσεων ταξί, τη μία στον Καθεδρικό Ναό Του Θεού Σοφίας, την άλλη στο δημοτικό πάρκινγκ και την άλλη στην Εμπορική Τράπεζα μπροστά, στην κεντρική πλατεία, κάτι που έγινε και αυτό αποδεκτό.
Πρόεδρος Ταξί: «Η πιάτσα στο Πολυτεχνείο, εξυπηρετεί πάρα πολύ τον κόσμο»
Το σημείο δημιουργίας της πιάτσας, μπροστά στο Πολυτεχνείο, θεωρείται πολύ καλή επιλογή, αφού εξυπηρετεί κόσμο από περιοχές, οι οποίες βρίσκονταν μακριά από άλλες πιάτσες.
«Καταρχήν το Σάββατο εξυπηρετούνται όλοι αυτοί που επισκέπτονται το παζάρι της Ξάνθης, οι οποίοι μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στον ΟΤΕ και μάλιστα «φορτωμένοι». Επίσης εξυπηρετούνται οι φοιτητές, καθώς και μια μεγάλη περιοχή της παλιάς πόλης και του συνοικισμού του Σαμακώβ», είπε ο κ. Σαμπανίδης, αναφερόμενος στη λειτουργικότητα της νέας πιάτσας.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα