fbpx
Γενική

Παραβάν και κάλπες σε θέση «μάχης»

Όλα έτοιμα για τις ευρωεκλογές στο Ν. Ξάνθης

Στους ρυθμούς της εκλογικής αναμέτρησης των Ευρωεκλογών βρίσκονται όλη η χώρα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δουλεύουν πυρετωδώς, για να είναι τα πάντα έτοιμα την Κυριακή 7 Ιουνίου. Οι υπάλληλοι των δήμων, εργάζονται από το πρωί τις τελευταίες ημέρες, για να ετοιμάσουν τα παραβάν, αλλά και τις κάλπες, ούτως ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης και δη οι υπάλληλοί της, δουλεύουν με γοργούς ρυθμούς, για να «στήσουν» τα παραβάν και να συναρμολογήσουν τις κάλπες. Η διανομή των απαραιτήτων αυτών αντικειμένων για τη διεξαγωγή των εκλογών, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή, στα ενενήντα εκλογικά κέντρα, τα οποία βρίσκονται στην δικαιοδοσία του δήμου.
Αθανάσιος Βαρελτζίδης: «Είμαστε πανέτοιμοι»
Από το πρωί της Παρασκευής πέντε φορτηγά του Δήμου Ξάνθης, θα «ξεχυθούν» στους δρόμους της πόλης, για να μοιράσουν τις κάλπες και τα παραβάν, στα δημοτικά σχολεία, στα γυμνάσια και στα λύκεια της Ξάνθης. Ο υπεύθυνος της όλης επιχείρησης εργοδηγός της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης Αθανάσιος Βαρελτζίδης, μίλησε στην «XN» για την προετοιμασία των ευρωεκλογών:
«Τα εκλογικά κέντρα στη δικαιοδοσία του Δήμου Ξάνθης ανέρχονται στα ενενήντα. Κατασκευάζεται ήδη αντίστοιχος αριθμός παραβάν και καλπών, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Επίσης έξω από τα σχολεία θα υπάρχουν και ειδικές πινακίδες, οι οποίες θα ενημερώνουν τους πολίτες το σημείο, στο οποίο θα ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ψήφο».
Ο κ. Βαρελτζίδης αναφέρθηκε και στους ετεροδημότες, λέγοντας πως φέτος δεν είναι μόνο τρία συγκεκριμένα τα εκλογικά τμήματα, όπου ψηφίζουν, αλλά είναι διασκορπισμένα σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
«Είμαστε πανέτοιμοι. Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα στην προετοιμασία των ευρωεκλογών. Από την Παρασκευή όλα τα εκλογικά τμήματα θα είναι έτοιμα να δεχτούν τους ψηφοφόρους», δήλωσε ο κ. Βαρελτζίδης.
Όλα έτοιμα λοιπόν για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, οι οποίες αντιμετωπίζουν τον εχθρό, που ακούει στο όνομα «Αποχή».
Προς ενημέρωση των πολιτών της Ξάνθης να αναφερθεί ότι, τα εκλογικά κέντρα 74, 75, 76, 77, 78, 79 και 80 του 1 ου Εκλογικού Διαμερίσματος Ξάνθης, δηλαδή αυτά που βρισκότανε στο σχολικό συγκρότημα των παλιών τεχνικών λυκείων, μεταφέρθηκαν στο 14 ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Κλεμανσώ.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα