fbpx
Γενική

Διήμερο «Αγάπης» από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ξάνθης

Για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών της πόλης μας, πρώτος από απόψεως χρονολογίας ιδρύσεως του και πρώτος σε συγκέντρωση αίματος κάθε χρόνο, οργάνωσε με την αρωγή του Δήμου Ξάνθης την Παρασκευή 29 Μαΐου εκδήλωση όπου βραβεύτηκαν 102 συμπολίτες μας αιμοδότες. Δύο (2) με άνω των 50 αιμοδοσιών δύο (2) με άνω των 40 είκοσι πέντε (25) με άνω των 25 και εβδομήντα οκτώ (78) αιμοδότες με άνω των 10 αιμοδοσιών.
Ήταν όλοι εκεί Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας, Αντινομάρχες, οι Δήμαρχοι Ξάνθης και Βιστωνίδας, Αντιδήμαρχοι, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με κινητικά Προβλήματα η πρόεδρος του Γηροκομείου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πλήθος κοσμίου (Χριστιανοί και μουσουλμάνοι άνδρες και γυναίκες γνωστοί και άγνωστοι), όλοι ευαίσθητοι και μεγαλόψυχοι εθελοντές αιμοδότες.
Μία βραδιά συγκινητική, όπου άνθρωποι απλοί έδωσαν το παράδειγμα «ανθρωπιάς» στον αδιάφορο πολίτη που ξεψυχά από την τηλεοπτική ανία, που μουχλιάζει από το κυνήγι της εύκολης ζωής, που μαραζώνει από τον αγώνα να κάνει «παράδες»!!
Το Σάββατο 30 Μαΐου, έγινε αιμοληψία στην λέσχη αξιωματικών, όπου προσήλθαν περισσότεροι από σαράντα (40) αιμοδότες (εντύπωση έκανε η προσέλευση γυναικών από το Κένταυρο ) και στην Πλατεία Ελευθερίας παιδιά Δημοτικών Σχολείων ζωγράφισαν με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.
Υπάρχουν στις μέρες μας Σύλλογοι που δεν είναι της «πλάκας»ούτε της «μόδας» αλλά με το καθημερινό τους αγώνα σώζουν ανθρώπινες ζωές Συγχαρητήρια και στο Δ.Σ του Συλλόγου, κυρίως όμως στους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης.

Νικόλαος Φωτιάδης
Αντ/γος ε.α.
Επίτιμος Υποδιοικητής Δ Σ.Σ

Σχετικά Άρθρα