fbpx
Γενική

«Καλό Ταξίδι Mr Lambros»

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της ΦΕΞ αύριο λόγω της κηδείας του Λάμπρου Παπαντωνίου

Ο Λάμπρος Παπαντωνίου, ήταν ένας λαμπρός άνθρωπος αλλά και επαγγελματίας στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας που έθεσε τον εαυτό του να υπηρετεί.
Γνωστός σε ολόκληρη την επίσημη Ουάσιγκτον για δεκαετίες ως «Mr . Lambros» κυριαρχούσε στις ενημερώσεις του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου, με ερωτήσεις για τα εθνικά μας θέματα.
Την Πέμπτη 28 Μαΐου, στο νοσοκομείο Georgetown της Ουάσιγκτον, άφησε την τελευταία του πνοή.
Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1945 στη Μάνδρα της Ξάνθης. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετέβη για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1973 . Εκεί σπούδασε Διεθνές Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Μπέρκλεϊ, όπου απέκτησε μάστερ και διδακτορικό.
Το 1975 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δημοσιογράφος, ειδικευόμενος σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, σχέσεων με την Τουρκία , στο Κυπριακό και στα Βαλκάνια.
Υπήρξε πολυγραφότατος, έχοντας δημοσιεύσει χιλιάδες άρθρα, ενώ μετείχε σε εκατοντάδες συνέδρια και διασκέψεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την Αυστραλία. Ήταν μέλος της ενορίας της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον.
Ο Λάμπρος Παπαντωνίου αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ελληνική δημοσιογραφική παροικία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Λάμπρος Παπαντωνίου υπήρξε κατά το παρελθόν ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ουάσιγκτον, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και της εβδομαδιαίας ελληνικής εφημερίδας των ΗΠΑ «Greek News».
Την Ξάνθη την αγαπούσε ιδιαίτερα και σε κάθε κάλεσμά μας ήταν παρόν. Τα τελευταία 3 χρόνια συνεργαζόμασταν και οργανώναμε το πλάνο μεταφοράς και αξιοποίησης του τεράστιου αρχείου του, εδώ στην γενέτειρα του.
Ευχόμαστε να καρποφορήσουν οι προσπάθειες και να γίνει ένα ίδρυμα με το όνομά του, ώστε να στεγάσει το πλούσιο αρχείο του και να σωθούν όλα όσα για 30 ολόκληρα χρόνια αγωνιζόταν.
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ΦΕΞ για την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ημέρα ταφής στη γενέτειρα του Μάνδρα Ξάνθης, αναβάλλονται.
Το ΔΣ της ΦΕΞ εκ μέρους όλων των μελών της εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ της ΦΕΞ
Χατζημηλιούδης Νικόλαος, πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα