fbpx
Γενική

Ακόμα περιμένουν συνάντηση με το Δήμαρχο Βιστωνίδας

Ενστάσεις από την ΟΕΒΕ Ξάνθης για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων

Γεγονός θα είναι πλέον η εγκατάσταση και λειτουργία δύο μεγάλων εμπορικών κέντρων στην περιοχή μας, το ένα στο Ν. Ζυγό του δήμου Βιστωνίδας και το άλλο στη Λεύκη του δήμου Ξάνθης, στο οικόπεδο, όπου λειτουργούσε το εργοστάσιο «ΔΕΡΑΣ». Η έλευση των εμπορικών κέντρων χαροποιεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ξάνθης, οι οποίοι θα έχουν έναν πολυχώρο, για να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους. Οι επαγγελματίες της πόλης όμως, φαίνεται πως δεν έχουν την ίδια γνώμη, αφού εκφράζουν φόβους ότι, τα πολυκαταστήματα αυτού του μεγέθους, θα είναι η «καταστροφή» τους, μαζεύοντας το καταναλωτικό κοινό της Ξάνθης και των γύρω περιοχών, με αποτέλεσμα η ήδη «πεσμένη» κίνηση στην αγορά, να χειροτερέψει. Η εφημερίδα «XN» μίλησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος ανέφερε τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το θέμα, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν νεωτερισμό της αγοράς και έχει ήδη προβεί σε ενστάσεις.
«Όντως υπάρχει μία εξάπλωση πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων σε όλη την περιφέρεια. Αυτό γίνεται, διότι βάσει στατιστικών στοιχείων, ο τζίρος των εμπορικών κέντρων αυτών δεν έχει πέσει, σε αντίθεση με τα καταστήματα, το λιανικό εμπόριο, των οποίων ο τζίρος βαίνει μειούμενος», ανέφερε ο κ. Τσιακίρογλου, δικαιολογώντας κατά κάποιον τρόπο τη δημιουργία των κέντρων αυτών.
Σωτήρης Τσιακίρογλου: «Η συνάντηση που περίμενε η Ομοσπονδία με το δήμαρχο Βιστωνίδας, δεν έγινε ποτέ»
Για το εμπορικό κέντρο στη Βιστωνίδα, είναι πιο εύκολη η λειτουργία του, αφού λόγω της εγκατάστασής του σε δήμο κάτω των 20.000 κατοίκων, δεν χρειάζεται να πάρει άδεια από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και έτσι η εκκίνηση των εργασιών, θεωρείται θέμα χρόνου. Η ΟΕΒΕ Ξάνθης ζήτησε να συναντηθεί με το Δήμαρχο Βιστωνίδας, χωρίς αυτό να γίνει ακόμα εφικτό. «Ο Δήμαρχος Βιστωνίδας είχε υποσχεθεί ότι, θα κάνουμε μία συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε για τις «αμβλώσεις» που φέρει στην αγορά η λειτουργία του εμπορικού κέντρου. Αυτή η συνάντηση δεν έχει γίνει ποτέ, αφού ο Δήμαρχος δεν την έχει «φιξάρει» ακόμα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Σωτήρης Τσιακίρογλου.
Όσον αφορά στο εμπορικό κέντρο στη Λεύκη, ο κ. Τσιακίρογλου ανέφερε ότι, το πρόβλημα με την περιβαλλοντική μελέτη, που αντιμετώπιζε, έχει ήδη ξεπεραστεί και «πολύ σύντομα θα το δούμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο».
Πρόεδρος ΟΕΒΕ: «Εμείς, δε λέμε ένα «άγονο» όχι στα εμπορικά αυτά»
Οι πολυχώροι, είναι πάντα αρεστοί στο καταναλωτικό κοινό, αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να περάσει κάποιος ευχάριστα την ώρα του. Η ΟΕΒΕ Ξάνθης, διά στόματος του προέδρου της Σωτήρη Τσιακίρογλου, αναφέρει ότι δεν είναι τόσο αρνητική στο θέμα, αφού κάποιοι στηρίζουν τις ελπίδες τους σε αυτά τα εμπορικά, είτε για να βρουν δουλειά, είτε για να κινηθούν καλύτερα τα καταστήματά τους, λόγω των υπηρεσιών που προσφέρουν.
«Εμείς δεν είμαστε «άγονα» αρνητικοί στα εμπορικά αυτά. Απλώς λέμε τι έχει γίνει για το εμπορικό κέντρο της πόλης μας, όπου υπάρχουν εκατοντάδες μαγαζιά. Δυστυχώς βλέπουμε ότι, δεν έγινε κανένα έργο υποδομής και αντί να πάμε προς το καλύτερο, πάμε προς το χειρότερο», αφήνοντας αιχμές για την ενοποίηση των πλατειών.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα