Γενική

Πρωτοβουλία για τον καθαρισμό ακτών στις παραλίες του Νομού Ξάνθης

Στα πλαίσια του συνεχούς ενδιαφέροντος για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, που αποτελούν πυλώνα της αναπτυξιακής μας προσπάθειας, αλλά και της ποιότητας ζωής των πολιτών, μια συνεργασία αρχών και φορέων με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα προχωρήσει σε καθαρισμό σημείων των ακτών στις παραλίες του Νομού.
Συγκεκριμένα, εθελοντές υπάλληλοι της Ν.Α Ξάνθης με την συνεργασία εθελοντών από τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Ομάδα Διάσωσης και το Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών, την Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 09:00πμ, θα καθαρίσουν ακτές στις παραλίες Αβδήρων, Μυρωδάτου, Μαγγάνων και Ερασμίου.
Σε σχετικό δελτίο τύπου του γραφείου του Νομάρχη Ξάνθης σημειώνεται: «Δεδομένου ότι οφείλουμε όλοι μας να διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές και να συνεισφέρουμε στην προστασία του άριστου φυσικού περιβάλλοντος, στο οποίο ζούμε και που είχαμε την τύχη να κληρονομήσουμε από τις προηγούμενες γενιές, καλούμε όλους τους πολίτες του Νομού να συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτήν την συμβολική κίνηση, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είμαστε μια κοινωνία ενεργοποιημένη, δυναμική και αποφασισμένη, που ενδιαφέρεται για το δικό της μέλλον».
Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να πλαισιώσουν τα ήδη συγκροτημένα συνεργεία σε κάθε μία από τις ανωτέρω ακτές. Θα διανεμηθούν πλαστικοί σάκοι και προστατευτικά γάντια.
Σύνθημά: «Το περιβάλλον ανήκει σε όλους. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας».

Σχετικά Άρθρα