Γενική

Πετυχημένη η συναυλία των Eli Yamin Blues Band

Οι νοσταλγικοί ήχοι της blues- jazz, μουσική και στίχοι που αγγίζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας, πλημμύρισαν το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου, την κατάμεστη από ακροατήριο κάθε ηλικίας αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στη καπναποθήκη «Π».
Οι Eli Yamin Blues Band με την παιδαγωγική δεινότητα και τη μουσική ιδιοφυΐα του Eli Yamin, την κρυστάλλινη και συγκλονιστική φωνή της Kate McGarry (κι ας έχασε το Grammy εφέτος από την Casandra Wilson), την εμπνευσμένη ερμηνεία στην τούμπα της νεαρής Chanel Crichlow και τον ανεπανάληπτο ρυθμό στα κρουστά της Lafrae Scie, προκάλεσαν ενθουσιασμό στο κοινό της Θράκης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Ο Δρόμος του Ρυθμού», μια συμπαραγωγή του Προγράμματος Τζαζ Μουσικής στο Λίνκον Σέντερ, του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, με συνδιοργανωτές το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κων/νος Μπένης»και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κος Χόιτ Μπράιαν Γι, ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού κος Αναστάσιος Θεοδωρίδης και πλήθος φίλων του Ιδρύματος.

Σχετικά Άρθρα