Γενική

Κορυφαία εξαιρετική η ποιότητα των νερών κολύμβησης στο Ν. Ξάνθης

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα European Environment Agency της Ε.Ε. αναφέρει το Γραφείο του Νομάρχη Γ. Παυλίδη

Στο Πρόγραμμα European Environment Agency της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο καταγράφεται διαχρονικά η ποιότητα των νερών κολύμβησης και για τα 27 κράτη μέλη και βεβαίως και για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τον Νομό μας, περιλαμβάνονται 13 παραλίες (θέσεις κολύμβησης) του Νομού Ξάνθης και η ποιότητα των νερών κολύμβησης αυτών, δηλαδή το σύνολο της παραλιακής ζώνης.
Συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται στην κορυφαία κατηγορία, ως, excellent (άριστη, θαυμάσια), η ποιότητα των νερών κολύμβησης των παρακάτω παραλιών και παρουσιάζεται συνολικά και ξεχωριστά η ποιότητα των νερών για κάθε μια, σε σχετικά διαχρονικά διαγράμματα από το 2000- 2008:
Άγιος Ιωάννης- άσπρη άμμος.
Άγιος Ιωάννης- Κάμπινγκ Δημόκριτος.
Άβδηρα, 4.Άβδηρα- Πόρτο Μόλο.
Μάγγανα.
Μάγγανα- Κάμπινγκ Πρωταγώρας.
Μυρωδάτο- Κάμπινγκ Λεύκιππος.
Παραλία Μάνδρας.
Παραλία Δασοχωρίου.
Παραλία Ερασμίου.
Παραλία Μάνδρας- Κάμπινγκ Λαμπρούπολης.
Παραλία Μυρωδάτου.
Πόρτο Λάγος.
Μπορεί οποιοσδήποτε να βρει τα ανωτέρω στοιχεία στην ιστοσελίδα http://www.eea.europa.eu/themes/water/status- and- monitoring/bathing- water- data- viewer.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης σχετικά δήλωσε: «Δεκατρείς (13) παραλίες μας χαρακτηρίζονται «θαυμάσιες» από τον αρμόδιο ανεξάρτητο και αμερόληπτο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από πλευράς ποιότητας των νερών και των ακτών κολύμβησης. Καλλίτερη επιβεβαίωση για τις έξοχες παραλίες μας απ αυτήν δεν υπάρχει».
Διατίθεται σχετικό Link στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας Ξάνθης www.xanthi.gr.

Σχετικά Άρθρα