fbpx
Γενική

Εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΚΑΠΗ Δήμου Σουφλίου

Στην 6 η γιορτή Μεταξιού και Πολιτισμού ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Το νέο κτίριο του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Σουφλίου, εγκαινίασαν το Σάββατο 30 Μαΐου, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτρης Σταμάτης και η δήμαρχος Σουφλίου κ. Αθανασία Κακαλή, παρουσία εκπροσώπων- φορέων και των μελών του ΚΑΠΗ.
Η εκδήλωση των εγκαινίων ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της 6 ης γιορτής Μεταξιού και Πολιτισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου Σουφλίου το Σάββατο και την Κυριακή.
Χαιρετίζοντας στην τελετή εγκαινίων του ΚΑΠΗ ο κ. Σταμάτης χαρακτήρισε το Σουφλί ιστορική πόλη πασίγνωστη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που όμως στην ιστορική του πορεία δέχθηκε πλήγμα όταν το μετάξι θεωρήθηκε είδος πολυτελείας και ποιότητας, το οποίο η ανθρωπότητα το προσπέρασε χωρίς πολλές σκέψεις.
Ωστόσο, δήλωσε πεπεισμένος ότι η οικονομική άνθηση του Σουφλίου θα επανέλθει και μαζί της θα επανέλθει η «άνθηση της ηλικίας» με την επάνοδο στην περιοχή καταγωγής τους των νεότερων που σήμερα είναι μακριά. Στην συνέχεια ο κ. Σταμάτης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο μουσείο μεταξιού.
Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ- Θ εγκαινιάζοντας το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), πρόκειται «για ένα έργο που αποπνέει ζωή, διευκολύνοντας την καθημερινή ζωή των ηλικιωμένων του Δήμου με αξιοπρέπεια και σεβασμό στις ανάγκες τους. Με σεβασμό και αγάπη για αυτήν την όμορφη και ώριμη ηλικία που διανύετε, η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση δημιούργησαν αυτό το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.
Η λειτουργία ενός ΚΑΠΗ είναι ένδειξη σεβασμού προς την τρίτη ηλικία. Η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην τιμή προς τους ηλικιωμένους και η απόδοση τιμής ήταν συνυφασμένη με τον πολιτισμό. Θυμίζω τον σεβασμό προς τους ηλικιωμένους τον οποίο απέδιδαν οι νεότεροι Σπαρτιάτες στην αρχαία Ελλάδα. Η ίδρυση λοιπόν ενός ΚΑΠΗ δεν αποτελεί μόνο αναγκαία υποχρέωση ανταπόδοσης των όσων έχει προσφέρει ένα σύνολο ανθρώπων, οι οποίοι είναι σήμερα στο περιθώριο της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά ένδειξη, κυρίως, πολιτισμού».

Σχετικά Άρθρα