fbpx
Γενική

Ήπιοι οι τόνοι λόγω θεμάτων ρουτίνας

Γεγονός είναι πλέον η εταιρεία για τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας του Δήμου Τοπείρου

Μέσα σε πολύ ήρεμο κλίμα διεξήχθησαν οι εργασίες του Δημοτικού Συμβούλιου Τοπείρου την περασμένη Παρασκευή στο δημαρχιακό μέγαρο στον οικισμό του Ευλάλου. Τα 15 θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση, χαρακτηρίστηκαν ως ρουτίνας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαμάχες μεταξύ των δύο παρατάξεων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση κατά πλειοψηφία, με χαρακτηριστική όμως, την απουσία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργου Παυλακάκη. Τα περισσότερα θέματα αφορούσαν τεχνικές μελέτες και παραχωρήσεις κοινόχρηστων εκτάσεων και ψηφίστηκαν ομόφωνα. Το θέμα που ξεχώρισε, αφορούσε στη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δ.Ε.Α.ΠΕ.ΧΩ Α.Ε.», καθώς και στον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Δ.Ε.Α.ΠΕ.ΧΩ: «Η εταιρεία για τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας του δήμου»
Η Δ.Ε.Α.ΠΕ.ΧΩ είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση στο Δήμο Τοπείρου, η οποία θα έχει έδρα τον οικισμό των Μαγγάνων και θα έχει ως σκοπό τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, καθώς και την εκμετάλλευση όλων των κοινοχρήστων χώρων, οι οποίοι ανήκουν στα όρια του Δήμου. Θα ασχολείται με την εκμετάλλευση αδρανών υλικών, περιβαλλοντολογικών προτερημάτων, καθώς και με την αξιοποίηση των παράκτιων περιοχών. Η υλοποίηση της εταιρείας θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις και αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία το έτος 2013. Πρόεδρος της επιχείρησης αναδείχτηκε, ύστερα από ψηφοφορία, ο κ. Καραγκιουμλέζης.
Ερώτηση Θωμά Μίχογλου για τις γαλάζιες σημαίες
Να σημειωθεί ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Θωμάς Μίχογλου κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου σχετικά με την έλλειψη γαλάζιας σημαίας σε παραλία του Δήμου. Σε αυτήν αναφέρει: «Επειδή δυστυχώς τα προβλήματα του Δήμου μας συσσωρεύονται χωρίς να επιλύεται κανένα από τη Δημοτική Αρχή, παρακαλώ όπως- δοθούν απαντήσεις στο εξής που παραθέτω και να συζητηθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Για ποιο λόγο εδώ και. δύο χρόνια δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε η παραλία Μαγγάνων να πάρει την γαλάζια σημαία; Ενώ την κατείχε εδώ και δεκαετίες»;

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα