Γενική

«Ο Κοντός βοήθησε όσο κανείς την περιοχή»

Αποκλειστική συνέντευξη του Δημοτικού Συμβούλου Ξάνθης Νίκου Φωτιάδη

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές θέτουμε ερωτήσεις στον πρώην Αντιδήμαρχο Ξάνθης Στρατηγό κ Νίκο Φωτιάδη σχετικές με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 7 ης Ιουνίου 2009. Αλήθειες που αρκετοί γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν τολμάει να τις εκφράσει. Δύο ώρες περίπου συζητάμε με τον Στρατηγό κ. Φωτιάδη (πρώην Αντιδήμαρχο της Ξάνθης) και αναφερθήκαμε στα τοπικά αποτελέσματα των εκλογών, την πορεία τον Κομμάτων Πανελληνίως, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους «εκπροσώπους της χώρας μας» στο Ευρωκοινοβούλιο. Οκτώ ερώτησης του υποβάλλαμε και ιδού το αποτέλεσμα της συνέντευξης.
Xanthi News: κ. Φωτιάδη θα ήθελα καταρχήν ένα πρώτο γενικό σχόλιο για της εκλογές της 7 ης Ιουνίου 2009;
Νίκος Φωτιάδης: Να τονίσω ότι ενώ ήταν Ευρωεκλογές, μετατράπηκαν σε μια κομματική αντιπαράθεση τονίσθηκε ότι θα αποτελούσαν «Δημοψήφισμα» έγινε ένας πόλεμος λάσπης και αναφοράς σε σκάνδαλα και τέλος δεν έβαλαν μυαλό τα κόμματα να καταργήσουν επιτέλους τις δήθεν «εντυπωσιακές» δημόσιες συγκεντρώσεις, τις φιέστες, τις πλαστικές σημαίες και την χαρτούρα. Το 2009 έπρεπε η ενημέρωση για την ενωμένη Ευρώπη (για την όποια ελάχιστοι γνωρίζουν) και για το «ποιον» των υποψηφίων Ευρωβουλευτών (κάνεις σχεδόν δεν τους γνωρίζει, κανένας ψηφοφόρος δεν ρωτήθηκε αλλά επελέγησαν από τους αρχηγούς των κομμάτων) να γίνει δια του τύπου του ραδιόφωνου της τηλεόρασης και του internet. Αυτά είναι τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας- ενημέρωσης, οι συγκεντρώσεις ήταν συνήθεια άλλων εποχών.
Xanthi News: Νικητές και νικημένοι;
Νίκος Φωτιάδης: Νομίζω ότι γενικώς νικημένος είναι ο πολιτικός κόσμος, η εκφυλισμένη Δημοκρατία του τόπου μας. Ο Ελληνικός Λαός, όπως έχω ξαναπεί έχει καθημερινά προβλήματα (ανεργία , κακή υγειονομική περίθαλψη, ακρίβεια, ανασφάλεια και πολλά άλλα) και η αδιαφορία των εκλεγμένων εκπροσώπων του στο κοινοβούλιο, τον έχει εξοργίσει. Καθημερινά συζητώ με συμπολίτες μου και αντιλαμβάνομαι ότι όλους τους ενοχλεί αφάνταστα η έπαρση των πολιτικών η αλαζονεία της εξουσίας. Νικητής λοιπόν (τραυματισμένος όμως) ο Ελληνικός Λαός, ο όποιος έδωσε «χαστούκια» σ αυτές τις εκλογές, έστειλε «μηνύματα» και επιφυλάσσεται για το μέλλον.
Xanthi News: Θετικά και αρνητικά των Κομμάτων;
Νίκος Φωτιάδης: Νέα Δημοκρατία: Εγκατάλειψε τον Λαό και αγκάλιασε τους «βολεμένους» και τους «λαπάδες» του Κολωνακίου. Ερασιτεχνισμοί, έλλειψη τόλμης να στείλει φυλακή τους κλέφτες, δυστακτικότητα να διακηρύξει ότι εκπροσωπεί τον Δεξιό Χώρο (λέει ότι είναι Κόμμα πολυσυλλεκτικό και βρίσκεται στον Μεσαίο χώρο δηλαδή τρίχες κατσαρές). Αποτέλεσμα της προσβολής του κόσμου της, της ανικανότητας των στελεχών του Κόμματος να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα του Έλληνα, αποτελεί το 32,29 % που εισέπραξε. ΠΑΣΟΚ: Πάσχει από μια παθιασμένη επιθυμία να ανέλθει στην εξουσία. Διακήρυττε «Σοσιαλισμό η Βαρβαρότητα», «Αλλάζουμε η Βουλιάζουμε» και άλλα κάλπικα και φαιδρά διλήμματα, κατόρθωσε όμως να εκμεταλλευθεί την ολιγωρία, την ανικανότητα, την αλαζονεία της Ν.Δ και βγήκε στην επιφάνεια (από 38,10% στις εκλογές του 2007 έφθασε στης ευρωεκλογές του 2009 στο 36,4%). Κ.Κ.Ε: Ιδία γεύση Ιδία συνθήματα «Αντισταθείτε», «Ανυπακοή» και φόβος μήπως οι ψηφοφόροι φύγουν προς του Συνασπισμού Ευτυχώς δεν υπήρξαν διαρροές και….η ζωή συνεχίζετε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Οι επίπλαστες δημοσκοπήσεις του 16 και 19 % μετά την ανάληψη με….. «Δημοκρατικές διαδικασίες » της ηγεσίας από τον νεαρό Αλέξη Τσίπρα, προσγειώθηκαν στις Ευρωεκλογές στο 4,7% Ακόμη βουίζουν τα αφτιά μου από την φωνή του Τσίπρα «το βράδυ των Ευρωεκλογών θα είμαστε τρίτο κόμμα»! Μόνο αν κάποιοι σοβαρευτούν και κάνουν Αρχηγό τον Φώτη Κουβέλη, αυτόν τον κύριο με Κάπα Κεφαλαίο, θα ορθοποδήσουν. Αλλιώς όπως είπε ο Λεωνίδας Κύρκος «έφθασε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ». ΛΑΟΣ: Έξυπνες κινήσεις, εκμετάλλευση της οργής του Λάου, αποφυγή προεκλογικής σπατάλης με αποτέλεσμα από το 3,80% τον Εκλογών του 2007 να ανέλθει στο 7,15% και … έχει ο Θεός. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Αυτοί βγήκαν από την αφάνεια λόγω του γεγονότος ότι το περιβάλλον εκπέμπει SOS. Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα λύσουν τα προβλήματα, αλλά το 3,49% τους στέλνει στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου πιστεύω ότι ο κ Τρεμόπουλος δεν θα διακηρύξει ότι οι Γυφτοσκοπιανοί είναι Μακεδόνες ούτε θα ζητήσει να στήσουμε άγαλμα του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη. Τα υπόλοιπα (Κυνηγοί, Δράση, Φιλελεύθεροι, Μακεδονικό Μέτωπο κλπ), συγκέντρωσαν κάποιες ψήφους αγανακτισμένων Ελλήνων, όμως δεν μπόρεσαν να μπουν στην Ευρωβουλή. Την επόμενη φορά (το 2014 θα ξαναγίνουν Ευρωεκλογές, δεν είναι όπως στην Ελλάδα κάθε χρόνο η διετία να έχουμε προκήρυξη εκλογών ) θα ξαναπροσπαθήσουν!!
Xanthi News: Ο κόσμος γνωρίζει «τι εστί» Ευρωπαϊκή Ένωση και τι σκοπούς εξυπηρετεί;
Νίκος Φωτιάδης: Ένα 5% έχω την άποψη ότι γνωρίζει τα της οργάνωσης και λειτουργίας της Ενωμένης Ευρώπης (χώρες μέλη, Ευρωκοινοβουλίου, Βρυξέλλες Στρασβούργο κ.λ.π), ένα 25% έχει την Εντύπωση ότι τα κράτη μέλη είναι ακόμη 10 και οι υπόλοιποι νομίζουν ότι Ε.Ε είναι η Γιουροβίζουν που πήγε ο Σάκης Ρουβάς, ότι είναι μια πολυεθνική εταιρία των Αμερικάνων η ότι είναι ξαδέλφη του ΝΑΤΟ. Για το λόγου το αληθές, ρωτήστε τον κόσμο πόσοι είναι οι Ευρωβουλευτές, πόσα κράτη συμμετέχουν στην Ένωση, τι είναι το Ευρωσύνταγμα και θα βγάλετε τα συμπεράσματα
Xanthi News: Η άποψη σας για τους Έλληνες Ευρωβουλευτές;
Νίκος Φωτιάδης: Ξανά είπα ότι ούτε τους ξέρουμε (ονόματα ,προσόντα, βιογραφικά), ούτε μας ρώτησαν αν τους επιθυμούμε (να βάλουμε δηλαδή σταυρό στο ψηφοδέλτιο). Ο Αρχηγός του Κόμματος τους καθορίζει. Αυτός έχει το μαχαίρι αυτός και το πεπόνι. Είναι συνδικαλισταί (Πουπάκης), χειροκροτηταί αθλητικαί συντάκτες (Παλαιά ο Μαυρομάτης), παιδία βουλευτών (Κράτσα) ημέτεροι της Μπακογιάννη (Σκυλακάκης, Κομουτσάκος) γυναίκες πρωήν Νομαρχών (Φωτέα) και ….πάει λέγοντας. Αυτά βέβαια για την Νέα Δημοκρατία και στα άλλα όμως κόμματα τα ίδια σκατά γίνονται. Πολούς από τους υποψηφίους ευρωβουλευτάς δεν του ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους. Για να έπαιρναν σταυρό, να σας πω εγώ «πόσα απίδια παίρνει ο σάκος»!! Από τις εκατοντάδες παχουλά αμειβόμενους Ευρωβουλευτάς που πέρασαν από το Ευρωκοινοβούλιο, ελάχιστοι υπήρξαν σοβαροί, παραγωγικοί, υψηλόφρονες π.χ Χρήστος Ζαχαράκης, Γιάννης Μαρίνος, ο Τρακατέλλης, ο Δήμας, η Διαμαντοπούλου.
Στους 24 «λεβέντες» της περασμένης 5ετίας είχα στείλει μια ανοιχτή επιστολή που τους παρακαλούσα να μη σκέφτονται μόνο τα ευρώ, να ομιλούν πλην της Αγγλικής- Γαλλικής και…Σερβοκροατικής και τη ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα, να έχουν στο πέτο την Ελληνική Σημαία (όπως έκανε ο Μπούς) να «διδάξουν» Κουτόφραγκους Ελληνική Ιστορία και πολιτισμό να φιλοξενήσουν στην χώρα μας ξένους Ευρωβουλευτές, να τους ξεναγήσουν στα σύνορα μας (Αλβανικά, Σκοπιανά, Βουλγάρικα, Τουρκικά,) να συνεργάζονται με τους αδελφούς μας Κύπριους Ευρωβουλευτάς και τέλος με αίσθημα ευθύνης να υπερασπίζουν τα Ελληνικά συμφέροντα και να μη νοιώθουν ότι είναι καρπαζοεισπράκτορες η τσιράκια του κάθε Σάρκοζι της κάθε Μαρκελ και τον κάθε Αλμουνία.
Xanthi News: Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή για να αλλάξουν τα πράγματα;
Νίκος Φωτιάδης: Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό. Το δεύτερο να καταργήσει τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών κλπ. Το τρίτο να στείλει στην φυλακή όλους τους κλέφτες για να ικανοποιηθεί το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» (ο κ. Σούρλας δήλωσε: υπάρχουν επίορκοι, ακατάλληλοι, στελέχη που ενόχλησαν με τις συμπεριφορές τους ο Κοκκινούλης μίλησε για κλεφτές, λωποδύτες, και απατεώνες) Το τέταρτο να μειώσει στο μισό τις αποδοχές Υπουργών- Βουλευτών- Golden Boys (στην Ουκρανία οι βουλευταί λόγω της οικονομικής κρίσεως παίρνουν 700 Ευρώ) να καταργήσει τα υπερεσιακά αυτοκίνητα, να στείλει τους «σωματοφύλακες» Αστυνομικούς στα τμήματα να υπηρετούν τον Ελληνικό Λαό (στις Δημοκρατίες δεν κινδυνεύουν τα Δημόσια πρόσωπα) και τέλος να θέσει σε λειτουργία το παράλυτο κρατικό μηχανισμό και να βοηθήσει τον Φτωχό Έλληνα φορολογώντας τον πλούσιο, τότε θα γίνει η νύχτα μέρα, θα τον χειροκροτήσει το 65% του Ελληνικού Λάου. Επειδή όμως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει απ αυτά που λέμε, ο κόσμος αηδιασμένος από τα από τα ψέμα, τον ξύλινο λόγω, την διαφθορά, την υποτίμηση της νοημοσύνης του, φοβάμαι ότι θα χαράξει άλλο δρόμο ανατρέποντας την «πεπατημένη» του παρελθόντος. Η νέα φιλοσοφία που ξεπετάγεται λέει: «Αντι να ταλαιπωρούν αυτοί εμάς ας ταλαιπωρούνται αυτοί από εμάς»!!
Xanthi News: Βλέπετε αλλαγές προσώπων η σκέψεις για την διενέργεια Εθνικών εκλογών σε ανύποπτο χρόνο.
Νίκος Φωτιάδης: Διάβασα στον Ε.Τ της Κυριακής 14 Ιουνίου 09 ότι ο Α. Σπιλιωτόπουλος και ο Β Μεϊμαράκης δεν αποκλείεται να κληθούν από τον πρωθυπουργό να επιστρέψουν στους ρόλους των Παλαιοτέρων ετών (κυβερνικός εκπρόσωπος και Γραμματέας του κόμματος αντίστοιχα) και αναρωτήθηκα «ο διάλογος και οι μεγάλες τομές στην παιδεία μας τι θα γίνουν; Η Εθνική μας Άμυνα σε ποιόν «ικανό» θα ανατεθεί; Τα υπουργία δεν είναι πουκάμισα να τα αλλάζεις κάθε τόσο, γιατί συνεχώς έχουμε αλλαγές, ανασχηματισμούς, αναδομήσεις και περνάει πολύτιμος χρόνος για το Παραγωγικό, έργο για τομές ,για μεταρρυθμίσεις!!! Διαβάζω επίσης ότι τον Σεπτέμβριο η τον Οκτώβριο του 2009 θα έχουμε εκλογές. Και πάλι αναρωτιέμαι: «Τότε γιατί μας διαβεβαιώνουν υποκριτικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας; Άλλωστε αυτό επιτάσσει και το Σύνταγμα, το όποιο το τηρούν οι «Ηγέτες» κατά το δοκούν»!!
Xanthi News: Στρατηγέ θα μας τρελάνεις!
Νίκος Φωτιάδης: « Δεν θα σας τρελάνω εγώ, αυτοί θα μα ς τρελάνουν και θα υπάρχουν ψυχίατροι να μας κάνουν καλά . Φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε ζήσει»!!
Xanthi News: Η άποψη σας για τους τοπικούς μας εκπροσώπους στην Βουλή;
Νίκος Φωτιάδης: Αλέξανδρος Κοντός είναι ένας νέος, δραστήριος γνώστης των Αγροτικών θεμάτων που έτρεξε και απορώ γιατί τον άλλαξε ο Καραμανλής από το Υπουργείο. Δήλωσα και παλαιότερα ότι ο Κοντός βοήθησε όσο κανείς την περιοχή και το γεγονός ότι σήμερα δεν είναι Υπουργός για την Ξάνθη είναι «δυστύχημα» ο Παναγιώτης Σγουρίδης είναι παλιός Πολιτικός μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής (μορφωμένος ,σοβαρός, τίμιος, δεν καβάλησε το καλάμι ). Ο Τσεντίν γνωστός από το παρελθόν με απογοήτευσε γιατί ενώ περίμενα ότι θα προσέφερε στον τόπο, αποδειχθεί ότι είναι ετερόφωτος κομήτης. Απών από κάθε Εκδήλωση στην πόλη μας, ασχολείται με «αλλότρια». Πρέπει να διαβάσει το Ελληνικό σύνταγμα και την Συνθήκη της Λωζάνης. Οι φωνές και τα «πυροτεχνήματα» δεν έχουν αποδέκτες σήμερα σε Ευρωπαϊκές πολιτισμένες κοινωνίες.
Σταύρος Καρυπίδης

Σχετικά Άρθρα