fbpx
Γενική

Μ Τζίμας: Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για μηδενισμό

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης και βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Τζίμας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι : «Το θράσος των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει όρια πλέον.
Φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν ακόμα και τα πλέον αυτονόητα έργα και πολιτικές που ισχύουν για το νομό μας και ολόκληρη την Ελλάδα.
Βρίσκονται μέσα στην αρένα της καταστροφικής ανευθυνότητας προσπαθώντας να αναβιώσουν το σύστημα ΠΑΣΟΚ.
Θυσιάζουν τα πάντα για να πάρουν την εξουσία, να βάλλουν το κόμμα τους πάνω από τον τόπο μας.
Καλλιεργούν μια νοσηρή ατμόσφαιρα μηδενισμού και απαξίωσης των πάντων.
Έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν συγκεκριμένα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση Καραμανλή για το Νομό Δράμας. Όπως:
Ένταξη του Νομού Δράμας στην ισχυρότερη ζώνη κινήτρων με επιδότηση επιχειρήσεων που φτάνει το 60% (επί ΠΑΣΟΚ ήταν 35%).
Δημοπράτηση και σύνταξη μελετών του νέου οδικού άξονα Δράμα- Εγνατία Οδός προϋπολογισμού 3,3 εκατομμύρια ευρώ. (Να μας πουν αν το ΠΑΣΟΚ δημοπράτησε και πότε ανάλογο έργο).
Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι, Σύνταγμα Πυροβολικού στη Δράμα και Κέντρο ΛΥΒ στο Νευροκόπι. (Ξέχασαν ότι επί ΠΑΣΟΚ έκλεισαν τα στρατόπεδα στη Δράμα;)
Είναι υπεύθυνοι γιατί το 2002 έκλεισαν το φασόν και το εργοστάσιο της ΠΟΡΣΕΛ, πετώντας 8.000 εργαζόμενους στην ανεργία.
Είσοδος του φυσικού αερίου στη Δράμα από τη Νέα Δημοκρατία (στα 20 χρόνια που κυβέρνησαν δεν κατασκεύασαν ούτε ένα μέτρο αγωγού φυσικού αερίου).
Στα πέντε χρόνια που κυβερνάμε ιδρύσαμε 2 νέα τμήματα ΤΕΙ στη Δράμα, ενώ στα 20 χρόνια που κυβέρνησαν δημιούργησαν δεκάδες τμήματα σε γειτονικές πόλεις και μόνο 2 στη Δράμα.
Δώσαμε 20.000.000 ευρώ για την κατασκευή φυλακών στο Νικηφόρο, όταν το ΠΑΣΟΚ το 2003 δεν είχε εγγράψει το σχετικό κονδύλιο σε κανένα πρόγραμμα ή προϋπολογισμό. Περάσαμε ειδικό νόμο δίνοντας εντοπιότητα στους κατοίκους του Δήμου Νικηφόρου προκειμένου πρώτοι να προσληφθούν στις φυλακές.
Δημοπρατήσαμε και κατασκευάζουμε το νότιο περιφερειακό δακτύλιο της Δράμας, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ. Γιατί επί 20 χρόνια δεν δημοπρατούσαν το έργο αυτό;
Δημοπρατήσαμε και κατασκευάζουμε κτήριο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες προϋπολογισμού 2,2.000.0000 ευρώ. Γιατί επί 20 χρόνια δεν κατασκεύαζαν το έργο αυτό;
Διαθέσαμε πάνω από 15.000.0000 ευρώ για να ολοκληρωθούν τα έργα διάνοιξης του Τελωνείου Εξοχής όταν το ΠΑΣΟΚ δεν προέβλεπε ούτε καν δημιουργία Τελωνείου εντός ελληνικού εδάφους.
Διαθέσαμε πάνω από 60.000.000 ευρώ για ενισχύσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στο Νομό Δράμας όταν το ΠΑΣΟΚ έπνιξε στα χρέη τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας με τα πανωτόκια τα οποία εμείς καταργήσαμε.
Διπλασιάσαμε την αγροτική σύνταξη και το ΕΚΑΣ των δραμινών αγροτών και κτηνοτρόφων όταν οι ίδιοι με βάρβαρο τρόπο κρατούσαν στα 170 ευρώ την αγροτική σύνταξη.
Ρυθμίσαμε τις οφειλές δανείων δραμινών επιχειρήσεων και τους δώσαμε κεφάλαιο κίνησης.
Χρηματοδοτούμε εκατοντάδες έργα της νομαρχίας, των Δήμων και της Κοινότητας του Νομού μας». Ο κ. Τζίμας κατέληξε λέγοντας ότι στις Ευρωεκλογές της 7 ης Ιουνίου ο Ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί για μία ακόμη φορά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή.

Σχετικά Άρθρα