fbpx
Γενική

Οι Eli Yamin Blues band στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Παρών και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Χόιτ Μπράιαν Γι

Τη χαρά να απολαύσουν το γνωστό συγκρότημα Eli Yamin Blues Band, είχαν όσοι βρέθηκαν την Τρίτη το βράδυ στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στο «Π» των καπναποθηκών. Η οργάνωση της συναυλίας, ανήκε στη «στέγη» του δήμου Ξάνθης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Το μουσικό συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, αφήνοντας τους ακροατές του μια ανεξίτηλη ανάμνηση τόσο με τη μουσική, όσο και με τα φωνητικά. Καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Χόιτ Μπράιαν Γι, ο οποίος απόλαυσε τη μουσική του συγκροτήματος. Το δήμο Ξάνθης αντιπροσώπευσε ο Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών Αναστάσιος Θεοδωρίδης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του, για την παρουσία του συγκροτήματος στην πόλη μας.
Το συγκρότημα απαρτίζεται από τον πιανίστα και τραγουδιστή Έλι Γιάμιν, από τη μουσικό Σανέλ Κρίτσλο, τη τραγουδίστρια Κέιτ Μαγκάρυ και τον ντράμερ Λαφρέυ Σάι. Το συγκρότημα απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και παρουσιάζει την ποικιλία και την ομορφιά των μπλουζ με ορισμένες φορές, παθιασμένη και έντονη μουσική και άλλες ήρεμη και καθησυχαστική.
Έλι Γιάμιν: «Οι Έλληνες αγαπούν τη μουσική»
Τη χαρά και την ικανοποίησή του εξέφρασε ο επικεφαλής του συγκροτήματος Έλι Γιάμιν, το οποίο φέρει και το όνομά του, για την περιοδεία που πραγματοποιούν στην Ελλάδα.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που περιοδεύουμε στην Ελλάδα και μάλιστα για πρώτη φορά. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που γνωρίζω τους Έλληνες, ένα λαό που αγαπάει πάρα πολύ τη μουσική, τις τέχνες και τον πολιτισμό», δήλωσε ο κ. Γιάμιν.
Χόιτ Μπράιαν Γι: «Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει τη μουσική»
Το συγκρότημα βρίσκεται στην Ελλάδα για περιοδεία σε διάφορες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη, στα πλαίσια του προγράμματος «Ο δρόμος του ρυθμού», το οποίο αποτελεί συμπαραγωγή του προγράμματος τζαζ μουσικής, του γραφείου εκπαιδευτικών και πολιτιστικών υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
«Είναι μεγάλη η χαρά μας, που ως πρεσβεία και προξενείο είμαστε χορηγοί και υποστηρικτές αυτής της συναυλίας, μέσα από την οποία η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια να δυναμώσει τη συνεργασία, τη φιλία και την αμοιβαία κατανόηση, μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ και της Ελλάδας», δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του, για το τέλος της θητείας του στη χώρα μας, αφού σε λίγο καιρό θα μεταβεί ως πρόξενος στο Αφγανιστάν.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα