fbpx
Γενική

Έγραψε ο περιφερειακός Τύπος

Εξελίξεις είχαμε και στο θέμα της υπόθεσης της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» όσον αφορά την δικαστική διαμάχη περί της επωνυμίας «τουρκικής». Το πρωτοδικείο της Ξάνθης πριν 4 ημέρες απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της ΤΕΞ, με την οποία κήρυσσε παράνομη την ΤΕΞ και είχε αποφασίσει την διάλυσή της. Ήταν ακριβώς η ίδια αίτηση ακύρωσης που υποβλήθηκε και στο εφετείο της Κομοτηνής και αναμένεται η έκδοση της απόφασης σε λίγο καιρό! Άραγε η απόφαση αυτή του πρωτοδικείου Ξάνθης δημιουργεί νομικό προηγούμενο για την απόφαση που θα εκδοθεί από το εφετείο Κομοτηνής, αφού πρόκειται ακριβώς για την ίδια αίτηση ακύρωσης; Πάντως η αίτηση αυτή κατατέθηκε για να τεθεί σε ισχύ η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο αναγνώρισε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι βάσει του άρθρου 11.
Χρόνος

Το τελευταίο διήμερο κάποια κόμματα έστησαν τραπεζάκια για να ενημερώσουν τους πολίτες γύρω από τις ευρωεκλογές. Μέχρι χθες το μεσημέρι εντοπίσαμε στην πλατεία Ειρήνης τα τραπεζάκια του ΖΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των Οικολόγων Πρασίνων και του ΛΑΟΣ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι μάλιστα το έστησαν την Κυριακή, αναμένοντας Χθες την επίσκεψη του επικεφαλής του ευρωψηφαδελτίου Μιχάλη Τρεμόπουλου τον οποίο συναντήσαμε χθες στην πλατεία. Το ξεχωριστό έχει να κάνει με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στην πίσω πλευρά του περιπτέρου ως μια προσπάθεια να προβληθούν οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ενώ οι των Οικολόγων Πρασίνων μάς μετέφεραν ότι σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν και ανεμογεννήτρια..
Παρατηρητής

Τουλάχιστον στην Ξάνθη τολμούν και «καρμανιόλες» αποκαλούν τους οδηγούς λόγω και της αύξησης των τροχαίων. Προφανώς, ούτε στη Ροδόπη πάμε πίσω αφού ο καθένας οδηγεί όπως νομίζει, σταθμεύει όπου θέλει και όποτε θέλει. Στην Ελλάδα, η όποια μείωση τροχαίων και κυρίως των νεκρών από τροχαία, οφείλεται απλά στην βελτίωση της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων και στην βελτίωση του οδικού δικτύου. Και καθόλου στην (ανύπαρκτη) βελτίωση των οδηγικών μας ικανοτήτων. Αλλά είπαμε… Τι περιμένεις όταν το σλόγκαν παραμένει «η ταχύτητα σκοτώνει» και όχι «η κακή οδήγηση σκοτώνει».
Ελεύθερο Βήμα

Αμέσως μετά την χθεσινή ομιλία του ΚΚΕ, που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας (και όχι την κεντρική πλατεία, όπως έγραφαν οι αφίσες και τα πάνω τους), όλα τα συντρόφια, οι συνήθεις ύποπτοι (με την καλή έννοια) πήγαν να διασκεδάσουν στο «Τεμπελχανείο». Δοκίμασαν τα εκλεκτά μεζεδάκια της οικογένειας του Βαγγέλη και απόλαυσαν, μου λένε, ντόπιο κρασάκι και ουζάκι. Και εφόσον το ΚΚΕ, θεωρεί ότι είναι το κόμμα του φτωχού λαού. ταιριάζει να πούμε ότι και η φτώχια θέλει καλοπέραση. Πέρασαν καλά, είπαν τα δικά τους και έτσι τελείωσε για χθες το βράδυ ο κουραστικός προεκλογικός αγώνας. Σήμερα. άλλοι αγώνες…
Καθημερινός Τύπος

Τρομάζει ο Νομάρχης με την ιδέα των προώρων εκλογών (πριν τις δημοτικές και Νομαρχιακές) μιας και θα αναγκαστεί του χρόνου να αφήσει την αναπαυτική του καρέκλα χάνοντας και το προνόμιο των τζάμπα δημοσίων σχέσεων αλλά και της δεξαμενής χρημάτων των περίφημων κωδικών για δημοσιές σχέσεις και εκδηλώσεις που όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση μοιράζονται απερίσκεπτα. Τότε είναι που θα αρχίσουν τα δύσκολα.
Νεάπολις

Σχετικά Άρθρα