fbpx
Γενική

«Το περιαστικό δάσος της Ξάνθης είναι κομμάτι του Ξανθιώτικου λαού»

Στην Ξάνθη βρέθηκε χθες ο ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης- Επισκέφθηκε το περιαστικό δάσος της Ξάνθης και ενημερώθηκε για τα μέτρα πυροπροστασίας

Ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καλαφάτης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του ΥΜΑΘ κ. Λουκά Ανανίκα, το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ξάνθης επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής το περιαστικό δασός της Ξάνθης και ενημερώθηκε για τα μέτρα πυροπροστασίας, αλλά και για την ιδιαίτερη σχέση της πόλης με το περιαστικό δάσος, που εφάπτεται στο 60% της βόρειας περιμέτρου της. Πριν από την επίσκεψη στο περαστικό δασός, o Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης μετέβη στο Δημαρχείο της Ξάνθης όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης.
Ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης στο περιθώριο της επίσκεψης του στην πόλη μας, κληθείς να σχολιάσει το δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που προέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε:
«Τα επιχειρήματα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και τα διλλήματα που θέτει, είναι ανάλογα της ποιότητας του πολιτικού λόγου που εκφράζει. Αξιολογείται από τους πολίτες και βεβαίως αξιολογείται ιδιαιτέρως αρνητικά».
Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του περιαστικού δασούς της πόλης μας, ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε: «Το περιαστικό δάσος της Ξάνθης αντιπροσωπεύει συμβολικά και ουσιαστικά το σύνολο της φιλοσοφίας του προγράμματος που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Μακεδόνιος Θράκης. Τα στοιχεία που συσσωρεύει έχουν αναπτυξιακό, τουριστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα και εμπεριέχεται και η έννοια του εθελοντισμού, που είναι σημαντική σε μια σύγχρονη κοινωνία των πολιτών».
Μεταξύ άλλων ο Υπουργός ανέφερε ότι, οι πολίτες πρέπει να εμπνέονται και να ταυτίζονται με τον τόπο τους και το περιβάλλον, προτρέποντας έτσι τους Ξανθιώτες να είναι πανέτοιμοι, για την αντιπυρική περίοδο, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του, για τα μέτρα που λαμβάνονται κάθε χρόνο.
Μιχάλης Στυλιανίδης: «Η επίσκεψη του Υπουργού ήταν ουσιαστική»
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, προβαίνοντας σε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφερε ότι, αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά από την επίσκεψη του Υπουργού, η οποία μάλιστα δεν ήταν μόνο τυπική, αλλά καθ όλα ουσιαστική.
Για τη συνάντησή του με τον Υπουργό στο δημαρχιακό μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε: «Συζητήσαμε σειρά θεμάτων ενδιαφέροντος του Δήμου Ξάνθης. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική, την επίσκεψη στο περιαστικό δάσος, το οποίο είναι τεράστιο και πνεύμονας ζωής για την πόλη και το νομό. Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό για τη βοήθεια που μας προσφέρει για την προστασία του δάσους αυτού. Έχει ιδιαίτερη σημασία η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει για την αξιοποίηση του, ώστε και στα δικά μας σχέδια πλέον να συμπεριλάβουμε το περιαστικό δάσος ως πόλο ανάπτυξης».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα