fbpx
Γενική

Η συνταγή της ημέρας από την XanthiNews

Οικολογική μακαρονάδα με ωμή σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Υλικά
για 4 άτομα:
1 πακέτο Λιγκουίνι ή ζυμαρικό της επιλογής σας
600 γρ. ντομάτα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
πολύ λίγο βασιλικό ή μυρώνι
50 γρ. ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Διαδικασία
Βράζουμε λοιπόν, τα λινγκουίνι, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν.
Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε, μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.
Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετούμε τα ζυμαρικά- ζεστά ή κρύα – και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!

Σχετικά Άρθρα