Γενική

Το ΕΒΕ Ξάνθης ευχαριστεί τον Αλ. Κοντό και τους βουλευτές Έβρου για τη συμπαράσταση

Για τις επαφές στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Για τις επανειλημμένες συσκέψεις με τους υφυπουργούς και το Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 18 Μαΐου συνάντηση των παραγωγικών φορέων της Θράκης (Επιμελητήρια και Σύνδεσμοι Βιομηχανιών- Βιοτεχνιών) με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και με τη συμμετοχή του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Σιδηρόπουλου ενημερώνει το ΕΒΕ Ξάνθης τονίζοντας:
«Στη συνάντηση για την οποία συνέβαλε ο τέως Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός συμμετείχαν ο ίδιος και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Έβρου.
Βασικό αίτημα όλων των παραγωγικών φορέων ήταν η άμεση καταβολή της επιδότησης 12% επί του κόστους εργασίας για το οποίο ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα γίνει η καταβολή του ποσού για το β εξάμηνο 2007.
Ο κ. Παπαθανασίου επίσης δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια για προνομιακή εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της Θράκης, σε ότι αφορά τις αποπληρωμές του Δημοσίου για τις ιδιωτικές επενδύσεις που υλοποιήθηκαν στην περιοχή μας καθώς και για την άμεση επιστροφή ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι σε σχέση με την ΥΠΟΙΟ 2/19605/0025/19- 4- 06 για ρύθμιση χρεών, θα δοθεί επιπλέον παράταση 6 μηνών για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων της Θράκης. Παράλληλα, ανέφερε ότι το Υπουργείο μελετά μια νέα ρύθμιση που θα συμπεριλάβει και θα ρυθμίζει τα χρέη των επιχειρήσεων μέχρι 31/12/2008, με τις ευεργετικές διατάξεις της παραπάνω απόφασης.
Αναφορικά με το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ2 ο κ. Παπαθανασίου ενημέρωσε τους φορείς ότι με Υπουργική Απόφαση θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι ο Υπουργός γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Θράκης και είναι ευμενώς διακείμενος σε αυτά.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον τέως Υπουργό και βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρο Κοντό καθώς και τους βουλευτές του νομού Έβρου για τη συμπαράστασή τους».

Σχετικά Άρθρα